Δήμαρχος Γερμασόγειας: «Ζητούμε όπως αποφύγουν τις μαγκιές - Να μην μετατραπεί αυτή η ευλογία σε τραγωδία»

Δήμαρχος Γερμασόγειας: «Ζητούμε όπως αποφύγουν  τις μαγκιές - Να μην μετατραπεί αυτή η ευλογία σε τραγωδία»

Υπερχείλισε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής 05/01, ο υδατοφράκτης Γερμασόγειας, δημιουργώντας κλίμα ευφορίας και χαράς σε όσους βρέθηκαν εκεί για να απολαύσουν το όμορφο θέαμα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς , έκανε λόγο για ευλογία Θεού.

«Η ώρα 4 ξεκίνησε η υπερχείλιση, θα ενταθεί όσο περνάει ο χρόνος. Είναι μια ευλογία για τον τόπο οι βροχές και η αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων νερού», ανέφερε.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Δήμο, καθώς όπως είπε, αναμένονται τεράστιες ποσότητες νερού οι οποίες θα διοχετευτούν μέσω του ποταμού Άμαθος.

«Όλες αυτές οι ποσότητες θα διοχετευτούν μέσω του ποταμού. Είμαστε σε εγρήγορση, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη, πιθανόν να κλείσουμε δρόμους", ανέφερε.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου.

"Ζητούμε όπως αποφύγουν  τις 'μαγκιές'  για να μην μετατραπεί αυτή η ευλογία σε τραγωδία.  Εμείς είμαστε έτοιμοι, απλά θέλουμε τη βοήθεια τους» , ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδιάς.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.