Εργατικό Κόμμα: Καθορίζονται οι κανόνες της μάχης διαδοχής του Τζέρεμι Κόρμπιν

Εργατικό Κόμμα: Καθορίζονται οι κανόνες της μάχης διαδοχής του Τζέρεμι Κόρμπιν

Τους κανόνες και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας διαδοχής του Τζέρεμι Κόρμπιν αναμένεται να καθορίσει η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η διαδικασία θα αρχίσει επισήμως από αύριο, 7 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί κατά τα τέλη Μαρτίου, αν και τα πάντα υπάγονται στη διακριτική ευχέρεια των μελών της Επιτροπής.

Η Επιτροπή αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από πολλά κεντρώα στελέχη των Εργατικών, καθώς επί ημερών Τζέρεμι Κόρμπιν η αριστερή πτέρυγα του κόμματος έχει καταλάβει τον έλεγχό της. Στελέχη διατυπώνουν ανησυχίες με δηλώσεις του στους Times και στην Telegraph για πιθανή διαμόρφωση των κανόνων της κούρσας διαδοχής με τρόπο που θα ευνοεί την επικρατέστερη υποψήφια της αριστερής πτέρυγας, τη σκιώδη Υπουργό Επιχειρήσεων Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι.

Μεταξύ των αποφάσεων που θα κληθεί να λάβει η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή περιλαμβάνεται το κατά πόσο δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο τα πλήρη μέλη ή οποιοσδήποτε καταβάλει ένα ποσό για να εγγραφεί ως υποστηρικτής του κόμματος. 

Επίσης το χρονικό περιθώριο που θα έχουν να εγγραφούν τα νέα μέλη ή υποστηρικτές, καθώς και τα χρονικά όρια για τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος να εκφράσουν επίσημη στήριξη για έναν εκ των υποψηφίων.

Μέχρι στιγμής πέντε βουλευτές έχουν δηλώσει επισήμως την πρόθεση να διεκδικήσουν την ηγεσία των Εργατικών, οι σερ Κιρ Στάρμερ, Έμιλυ Θόρνμπερι, Τζες Φίλιπς, Λίσα Νάντι και Κλάιβ Λιούις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στις 20:45 πως πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ.  Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη τη χώρα, όπως στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και στη Χάιφα, καθώς και σε περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Μάλιστα, τουλάχιστον ένας πύραυλος «πέρασε» τον Iron Dome στη Χάιφα, μεταδίδει το Al Jazeera, με τουλάχιστον πέντε άτομα να έχουν τραυματιστεί. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE