ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κεττής: 'Είχαμε δύο διασώσεις ατόμων'- 36 περιστατικά λόγω κακοκαιρίας

Κεττής: 'Είχαμε δύο διασώσεις ατόμων'- 36 περιστατικά λόγω κακοκαιρίας

Δύο ανθρώπους σε δύο διαφορετικά περιστατικά, που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους σε ποταμούς, διέσωσε από το βράδυ της Δευτέρας (6/1) η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε περιστατικών εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, η Υπηρεσία αντιμετώπισε τη Δευτέρα και Τρίτη (7/1) 36 συνολικά περιστατικά.

«Είχαμε δύο διασώσεις ατόμων. Είχαμε πτώσεις δένδρων που μετακινήθηκαν σε ασφαλείς χώρους, διαφημιστικές πινακίδες που έπεσαν και μετακινήθηκαν όπως και διάφορες κατασκευές από ευτελή υλικά που μετακινήθηκαν. Επίσης υπήρξαν αντλήσεις ομβρίων υδάτων στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας», δήλωσε.
 
Σημείωσε ότι η ώρα 16.09 τη Δευτέρα, λήφθηκε κλήση για διάσωση ανθρώπου, ο οποίος βρισκόταν παγιδευμένος εντός οχήματος σε ποταμό παρά το χωριό Μηλιού στην Επαρχία Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με ομάδες και όχημα διάσωσης από το Πυροσβεστικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και Σταθμό Υπαίθρου Στρουμπιού με υπεύθυνο Αξιωματικό και με τη χρήση ειδικής διασωστικής εξάρτυσης και σχοινιών έγινε διάσωση του οδηγού.


Επίσης, η ώρα 06.42 την Τρίτη λήφθηκε κλήση για διάσωση ατόμου το οποίο βρισκόταν παγιδευμένο εντός οχήματος στο ποταμό Βασιλικό παρά το φράγμα Καλαβασού. Ανταποκρίθηκε ομάδα ειδικών διασώσεων από ορμητικά νερά από την ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό και η διάσωση στέφθηκε με επιτυχία.

Ο κ. Κεττής απηύθυνε θερμή παράκληση, όπως το κοινό να μην διέρχεται παρά ποταμών με ορμητικά νερά γιατί όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του αλλά και των διασωστικών ομάδων που προστρέχουν προς βοήθεια διότι η διάσωση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δύσκολη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top