Καλούν σε μποϊκοτάζ φρέσκου-παστεριωμένου γάλακτος λόγω αύξησης τιμής

Καλούν σε μποϊκοτάζ φρέσκου-παστεριωμένου γάλακτος λόγω αύξησης τιμής

Η γνωστοποίηση για τις νέες αυξήσεις στη τιμή του φρέσκου-παστεριωμένου γάλακτος, από την 1 Ιανουαρίου 2020 προκαλεί "αγανάκτηση" στην Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) που καλεί την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), καθώς και τον Υπουργό Εμπορίου και τις Υπηρεσίες του, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να βρουν τρόπους να προστατεύσουν τον Κύπριο καταναλωτή.

Καλεί δε τους καταναλωτές σε επιβολή μποϋκοτάζ πάνω στο φρέσκο παστεριωμένο κυπριακό γάλα.

Σε ανακοίνωση της, η ΠΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) "να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση και των εξοντωτικών επιπτώσεων που επιφέρουν στους πολίτες-καταναλωτές και να ολοκληρώσει τις έρευνες της για τα διάφορα καρτέλ που ανενόχλητα για χρόνια λειτουργούν σε βάρος του ανταγωνισμού και να εκδώσει τιμωρητικές και ανασταλτικές αποφάσεις".

Παράλληλα καλεί τον Υπουργό όπως μελετήσει και να ετοιμάσει τις συνθήκες για την άμεση επιβολή πλαφόν, το οποίο να συνεχίσει διαδοχικά μετά από την κάθε περίοδο λήξης του, μέχρι η ΕΠΑ να ολοκληρώσει τις έρευνες της.

Καλεί επίσης, τους καταναλωτές «να αναλάβουν και οι ίδιοι τις ευθύνες που τους αναλογούν για το βαθμό επιρροής που μπορούν να ασκήσουν, μέσα από τις επιλογές τους, στην αγορά, τιμωρώντας κάποιους ασυνειδήτους εκμεταλλευτές που δεν τους σέβονται και δεν δείχνουν καμιά κατανόηση για τα ασήκωτα βάρη που επιβάλλει η κρίση στους ώμους κύρια των νοικοκυριών».

«Υπάρχουν πάντα τρόποι να δείξουμε σαν καταναλωτές τη δύναμη μας. Τώρα είναι η ώρα. Αποφύγετε ή/και μειώστε την κατανάλωση ή/και κάνετε στροφή στο εισαγόμενο φρέσκο παστεριωμένο γάλα μακράς διάρκειας, του οποίου η τιμή είναι γενικά, κάτω από ένα ευρώ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE