Μέρκελ-Πούτιν θα συναντηθούν στη Ρωσία- Στο επίκεντρο το θέμα της Λιβύης

Μέρκελ-Πούτιν θα συναντηθούν στη Ρωσία- Στο επίκεντρο το θέμα της Λιβύης

Στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Πούτιν μεταβαίνει η Καγκελάριος Μέρκελ στις 11 Ιανουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Ρώσου Προέδρου.


Όπως αναφέρει το περιοδικό Σπίγκελ, θέμα θα είναι οι παρούσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας.

Επίσης θα συζητηθούν η κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη και την Ουκρανία. Ο τόπος της συνάντησης δεν έχει ανακοινωθεί.

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, που ανέφερε ότι «είναι προφανές πως η Καγκελάριος θα μιλήσει με τον Πούτιν «για τις εστίες σύγκρουσης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

Η Καγκελάριος Μέρκελ θα συνοδεύεται στη Ρωσία από τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μαας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.