Μεξικό: Βρέθηκε το πτώμα δημάρχου που είχε εξαφανιστεί από το 2018

Μεξικό: Βρέθηκε το πτώμα δημάρχου που είχε εξαφανιστεί από το 2018

Το πτώμα του Ντανιέλ Εστέμπαν Γκονσάλες, που εξαφανίστηκε το 2018, δύο μήνες αφότου εξελέγη δήμαρχος μιας κοινότητας στη μεξικανική Πολιτεία Γκερέρο (νότια), εντοπίστηκε στην όχθη ποταμού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η τοπική εισαγγελία.

 

Ο Γκονσάλες, μέλος του Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD, κεντροαριστερά) εξελέγη δήμαρχος στην Κοτσοάπα στις εκλογές της 1ης Ιουλίου του 2018. Αλλά εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος τη 2α Σεπτεμβρίου, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Η σύζυγός του, η Εντίθ Ριβέρα Λόπες, είχε κατόπιν αναλάβει καθήκοντα δημάρχου με απόφαση του Κογκρέσου της Πολιτείας αυτής του νότιου Μεξικού.

Η Ριβέρα Λόπες κατηγόρησε τοπικά στελέχη του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI) ότι ευθύνονταν για την εξαφάνιση του συζύγου της εξαιτίας των σφοδρών προεκλογικών συγκρούσεών τους.

Οι εκλογές του 2018 στο Μεξικό — έγιναν ταυτόχρονα δημοτικές, βουλευτικές και προεδρικές — είχαν αμαυρωθεί από κύμα βίας. Δολοφονήθηκαν πάνω από 130 πολιτικοί, ειδικά στο αυτοδιοικητικό επίπεδο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Η μάχη τώρα αρχίζει-Αννίτα, Αβέρωφ και η κάλπη που θα κρίνει την επόμενη μέρα

ΔΗΣΥ: Η μάχη τώρα αρχίζει-Αννίτα, Αβέρωφ και η κάλπη που θα κρίνει την επόμενη μέρα

Οι 500 υπογραφές, η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου και το μήνυμα του Αβέρωφ στη βάση. Τι σηματοδοτεί η κίνηση της Αννίτας και γιατί στην Πινδάρου όλοι περιμένουν την τελική επιλογή του τέως προέδρου.