Τουρκικό ΥΠΕΞ: Εξωπραγματικά τα επιχειρήματα ανακοινωθέντος Καϊρου

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Εξωπραγματικά τα επιχειρήματα ανακοινωθέντος Καϊρου

Καθόλα εξωπραγματικά χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ τα επιχειρήματα που καταγράφονται στο ανακοινωθέν της συνάντησης της Τετάρτης (8/1) του Καϊρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση στο Κάιρο στις 8 Ιαννουρίου με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Ιταλίας βασίζεται σε καθόλα εξωπραγματικά επιχειρήματα. 

“Τα μνημόνια συμφωνίας που υπογράψαμε με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα είναι σύμφωνα με το δίκαιο και νόμιμα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Προστίθεται ότι “αυτά τα μνημόνια συμφωνίας έχουν χαρακτήρα απάντησης στις πλευρές που προσπαθούν να αγνοήσουν την χώρα μας και τους Τ/Κ στην ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, το ανακοινωθέν της 8ης Ιανουαρίου αποκάλυψε για μία ακόμα φορά πόσο δίκαια και ορθά είναι τα βήματα που πραγματοποίησε η χώρα μας στην ανατολική Μεσόγειο”

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι “η Τουρκία, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, έχει το δικαίωμα λόγου στα σχετικά σχέδια της περιοχής. Με αυτή την αφορμή θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να δηλώσουμε ότι ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε με όλες τις χώρες, πλην της ‘ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ προκειμένου να μετατραπεί η ανατολική Μεσόγειος σε πεδίο συνεργασίας και όχι συγκρούσεων”, αναφέρει. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE