ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τρύπησε ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την Τουρκία – VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τρύπησε ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την Τουρκία – VIDEO

O αγωγός που έμεινε γνωστός ως το «έργο του αιώνα» που μεταφέρει νερό από την Τουρκία προς τα κατεχόμενα, έσπασε, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα.

Ο αγωγός που εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου 2015 με τελετή στην οποία παρέστη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, μετέφερε πόσιμο και αρδεύσιμο νερό, παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα το πόσιμο νερό να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αγωγός βρίσκεται στα 250 μέτρα βάθος κάτω από την θάλασσα. Επίσης αναφέρεται πως η επιδιόρθωση του θα είναι πολύ δύσκολη αφού η εταιρία που το κατασκεύασε δεν διαθέτει τα τεχνικά μέσα για να τον επιδιορθώσει.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 12 Νοεμβρίου, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί για την ανάγκη ψυχραιμίας αλλά και προσοχής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο δεν είναι απλό και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE