Λύπη για απόφαση μετατροπής Ναού Αγ. Αντωνίου και καθεδρικού Αγίου Ιωάννη σε μουσεία εκφράζει ο Σύνδεσμος Ξεναγών

Λύπη για απόφαση μετατροπής Ναού Αγ. Αντωνίου και καθεδρικού Αγίου Ιωάννη σε μουσεία εκφράζει ο Σύνδεσμος Ξεναγών

Λύπη για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου να μετατρέψει τον ναό του Αγίου Αντωνίου και τον Καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη σε Μουσεία, καθώς και την μετατροπή του Εθνολογικού Μουσείου σε Βυζαντινό Μουσείο, εκφράζει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου.

«Πιστεύουμε πως η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς να ληφθούν υπόψιν ορισμένα σημαντικά κριτήρια όπως: Το Εθνολογικό Μουσείο (οικεία Χατζηγεωργάκη) είναι το μοναδικό Μουσείο σε όλη την Κύπρο, που αντανακλά τα 300 χρόνια της Οθωμανικής περιόδου στην Κύπρο, και δεν χρειάζεται να μετατραπεί σε Βυζαντινό Μουσείο τη στιγμή που υπάρχει ήδη ένα πολύ σημαντικό μουσείο σε απόσταση αναπνοής» προστίθεται.
 
Αναφέρεται ακόμα ότι η πρακτική της μετατροπής εκκλησιών σε Μουσεία παρατηρείται στην κατεχόμενη Κύπρο και εφαρμόζεται από το κατοχικό καθεστώς και προστίθεται ότι «πρακτική την οποία καταδικάζουμε και μας πληγώνει ιδιαίτερα, και την οποία την έχουν κατακρίνει με δηλώσεις τόσο η εκκλησία της Κύπρου όσο και οι κυβερνητικοί παράγοντες».

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου καταλήγοντας καλεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου όπως αναθεωρήσει την απόφαση την οποία έλαβε, προς όφελος τόσο της εκκλησίας όσο και του Πολιτισμού της Κύπρου.

AΠΟ ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE