ΕΛΛΑΔΑ: Ανακοίνωσε Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

ΕΛΛΑΔΑ:  Ανακοίνωσε Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

 

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018. Θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η απόφαση που κλήθηκε να πάρει δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι κατά το Σύνταγμα ρυθμιστής του πολιτεύματος, ενσαρκώνει την ενότητα του Έθνους και γι’ αυτό οφείλει να έχει αίσθηση καθήκοντος ώστε να υπηρετεί άξια το θεσμικό βάρος του ονόματός του. «Πρέπει να διαθέτει γνώσεις κύρος και διεθνή εμπειρία. Ο καταστατικός μας χάρτης δεν επιφυλάσσει στον πρόεδρο ουσιαστικές αρμοδιότητες αυτό όμως καθιστά τον συμβολισμό της επιλογής του ακόμη πιο σημαντικό», σημείωσε.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE