ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Ανακοίνωσε Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

ΕΛΛΑΔΑ:  Ανακοίνωσε Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

 

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018. Θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η απόφαση που κλήθηκε να πάρει δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι κατά το Σύνταγμα ρυθμιστής του πολιτεύματος, ενσαρκώνει την ενότητα του Έθνους και γι’ αυτό οφείλει να έχει αίσθηση καθήκοντος ώστε να υπηρετεί άξια το θεσμικό βάρος του ονόματός του. «Πρέπει να διαθέτει γνώσεις κύρος και διεθνή εμπειρία. Ο καταστατικός μας χάρτης δεν επιφυλάσσει στον πρόεδρο ουσιαστικές αρμοδιότητες αυτό όμως καθιστά τον συμβολισμό της επιλογής του ακόμη πιο σημαντικό», σημείωσε.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

Στα μαλακά προσπαθεί να ρίξει η ηγεσία του ΔΗΚΟ τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, ύστερα από την αποτυχία στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Μπορεί το ΔΗΚΟ να έχει διατηρήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σε βαθμό, που σήμερα βρίσκεται μία θέση πίσω από το ΕΛΑΜ χάνοντας και τον ρυθμιστικό του ρόλο. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου ύστερα από τη συνεδρίαση του της Κεντρικής Επιτροπής την Δευτέρα, εμφανίζει ένα κόμμα το οποίο φαίνεται να κατανοεί τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν προεκλογικά, δίνοντας μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την πραγματοποίηση πολιτικού - καταστατικού συνεδρίου για την επανασύσταση, επανίδρυση και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος. Με άλλα λόγια, το ΔΗΚΟ θα πρέπει να βρει νέα ταυτότητα με την οποία θα «συστηθεί» εκ νέου, στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top