Εκλογές 2026: Ανάβει μηχανές η Υπηρεσία Εκλογών – Τι αλλάζει και ποιες είναι οι σημαντικές ημερομηνίες
Η αντίστροφη μέτρηση για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, πριν υπογράψει το κείμενο που διαπραγματεύονταν επί μήνες οι δύο πλευρές, προειδοποίησε ότι οι τιμωρητικοί δασμοί που έχουν επιβληθεί στο Πεκίνο εδώ και περίπου δύο χρόνια, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση της συμφωνίας.
"Διατηρούμε τους (τελωνειακούς) δασμούς, αλλά θα δεχόμουν να τους καταργήσω εάν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη Φάση 2", είπε ο Τραμπ, υπογραμμίζοντας: "Θα τους διατηρήσω, γιατί διαφορετικά δεν θα έχουμε κανένα χαρτί στα χέρια μας για να διαπραγματευτούμε".
Κατά την τελετή υπογραφής, ο Λιου Χε διάβασε μια επιστολή του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος, απευθυνόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του, σημείωσε ότι η εμπορική συμφωνία είναι "καλή για όλον τον κόσμο".
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις