Μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου κατασκεύασαν τάβλι για τυφλούς

Μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου κατασκεύασαν τάβλι για τυφλούς

Μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου κατασκεύασαν ένα τάβλι αποκλειστικά για τυφλούς στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού Junior Achievement, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Οικονομικών -Εμπορικών Πανίκου Στεφανή.


Σε ανακοίνωση των μαθητών του Λυκείου αναφέρεται ότι η ομάδα έχει ιδρύσει την μαθητική επιχείρηση με την εμπορική επωνυμία "Games4All" και σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, μαθητή Κωνσταντίνο Χριστοφή, σκοπός της ομάδας ήταν να δημιουργήσει ένα προϊόν το οποίο να αποσκοπεί στην ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές με την καθοδήγηση του καθηγητή τους και ύστερα από έρευνα αλλά και δοκιμές, έφτιαξαν ένα παιχνίδι τάβλι με το οποίο μπορούν να παίξουν άτομα τα οποία έχουν προβλήματα όρασης.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση την περασμένη Κυριακή τα μέλη της επιχείρησης, μαζί με τον επιβλέποντα καθηγητή τους, παρέστησαν σε εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών στο Παραλίμνι και παρουσίασαν το καινοτόμο προϊόν τους.
 
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών Χριστάκης Νικολαΐδης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι μαθητές του Λυκείου ακολουθούν διεθνώς αποδεκτές για τα άτομα με οπτική αναπηρία προδιαγραφές, για την κατασκευή τέτοιων παιγνιδιών.
 
Ο κ. Νικολαϊδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία των μαθητών που θα τους δώσει την ευκαιρία να αντιληφθούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί και με μερική όραση πολίτες στην πρόσβαση και απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην ψυχαγωγία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE