Γυναίκα τοποθετείται για πρώτη φορά επικεφαλής της ισπανικής πολιτοφυλακής

Γυναίκα τοποθετείται για πρώτη φορά επικεφαλής της ισπανικής πολιτοφυλακής

Γυναίκα τοποθετείται για πρώτη φορά επικεφαλής της ισπανικής πολιτοφυλακής, του αστυνομικού σώματος με στρατιωτικό καθεστώς, ανακοίνωσε την Παρασκευή (17/1) η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ.
 

"Η Μαρία Γκάμεθ είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη γενική διεύθυνση της Πολιτοφυλακής", αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
Μετά την άνοδό του στην εξουσία τον Ιούνιο του 2018, ο Σάντσεθ έκανε τον φεμινισμό έναν από τους άξονες δράσης της κυβέρνησής του.
 
Η πρώτη του κυβέρνηση αριθμούσε περισσότερες γυναίκες από άνδρες. Η νέα κυβέρνηση, ένας συνασπισμός μεταξύ των Σοσιαλιστών και της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos, ανέλαβε τα καθήκοντά της τη Δευτέρα και αριθμεί 11 γυναίκες και 11 άνδρες.
 
Η δικηγόρος και πολιτικός Μαρία Γκάμεθ, 51 ετών, ήταν έως τώρα υπονομάρχης της επαρχίας της Μάλαγας, στην Ανδαλουσία.
 
Η ισπανική πολιτοφυλακή, που ιδρύθηκε το 1844, έχει περισσότερα από 80.0000 μέλη προσωπικού τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα. Υπάγεται ταυτόχρονα στα Υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρέσβης ΗΠΑ: «Θα δείτε περισσότερα πολεμικά πλοία στην Κύπρο» – Τι είπε για κοινές ασκήσεις

Πρέσβης ΗΠΑ: «Θα δείτε περισσότερα πολεμικά πλοία στην Κύπρο» – Τι είπε για κοινές ασκήσεις

«Το μέλλον είναι πολύ φωτεινό», δήλωσε στο ΚΥΠΕ για την αμυντική και στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ – Κύπρου ο νέος Πρέσβης της χώρας στη Λευκωσία, Τζον Μπρέσλοου.

BEST OF TOTHEMAONLINE