ΕΠ.ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Σύλληψη 27χρονου για υποβοήθηση άφιξης παράτυπων μεταναστών

ΕΠ.ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Σύλληψη 27χρονου για υποβοήθηση άφιξης παράτυπων μεταναστών

Στο πλαίσιο διερεύνησης η Αστυνομία προχώρησε την Παρασκευή (17/01), βάσει δικαστικού εντάλματος, στη σύλληψη ενός 27χρονου, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την άφιξη μεταναστών στην περιοχή Κάβο Γκρέκο στον Πρωταρά που έγινε την Τρίτη (14/01).

Σημειώνεται, ότι για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, δύο ακόμη πρόσωπα.

Θυμίζουμε ότι γύρω στις 9.50 το πρωί της Τρίτης (14/01), λήφθηκε πληροφορία για άφιξη μεταναστών με βάρκα, 23 ναυτικά μίλια ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Κάβο Γκρέκο στον Πρωταρά.

Το εν λόγω σκάφος προσέγγισαν δύο άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, οι οποίες μετέφεραν τους μετανάστες στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 101 πρόσωπα, εκ των οποίων 10 ασυνόδευτοι ανήλικοι, τέσσερις γυναίκες, επτά ανήλικα παιδιά και 80 άντρες, όλοι συριακής καταγωγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE