Στο Ριάντ για επίσημη επίσκεψη ο ΥΠΕΞ

Στο Ριάντ για επίσημη επίσκεψη ο ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί το απόγευμα του Σαββάτου (18/01), για το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη έπειτα από σχετική πρόσκληση του Σαουδάραβα ομολόγου του.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει την Κυριακή (19/01), κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου, Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud, με τον οποίο θα παρακαθίσουν στη συνέχεια σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας και οι προοπτικές περαιτέρω αναβάθμισής τους, οι σχέσεις ΕΕ – Σαουδικής Αραβίας, οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, το Κυπριακό, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει επίσης αριθμό άλλων συναντήσεων και επαφών με αξιωματούχους της χώρας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χρίστος Ιακώβου: Χωρίς προοπτική η πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη – Η Άγκυρα παίζει με τον χρόνο

Χρίστος Ιακώβου: Χωρίς προοπτική η πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη – Η Άγκυρα παίζει με τον χρόνο

Η άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή και Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Χρίστο Ιακώβου, τη στασιμότητα και την αδιαλλαξία που χαρακτηρίζουν τη στάση της τουρκικής πλευράς.