Η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε τη Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια

Η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε τη Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια

Αναλυτικά η ψηφοφορία.

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων με 156 ψήφους υπέρ, η Σύσταση της  Εξεταστικής Επιτροπής "για την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων  και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και  την υλοποίηση των Μνημονίων", έπειτα από σχετική πρόταση που κατατέθηκε από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα και 148 Βουλευτές του κόμματός του και από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτη (Πάνος) Καμμένος και 12 Βουλευτές του κόμματός του.

Αναλυτικά κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, ψήφισαν 250 Βουλευτές εκ  των οποίων 156 ψήφισαν υπέρ, 72 ψήφισαν κατά και 22 ψήφισαν παρών. 

Η Επιτροπή θα αποτελείται από δεκαεπτά (17) μέλη με εκπροσώπηση κατ` αναλογία  της δύναμης όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Οι εργασίες της Επιτροπής θα διαρκέσουν έξι (6) μήνες και η προθεσμία για την ολοκλήρωση εργασιών και την υποβολή του πορίσματος της θα είναι μέχρι την 6η Οκτωβρίου του 2015.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φόβοι για πόλεμο διαρκείας στη Μέση Ανατολή: Μπαράζ επιθέσεων και ενεργειακές αναταράξεις

LIVE: Φόβοι για πόλεμο διαρκείας στη Μέση Ανατολή: Μπαράζ επιθέσεων και ενεργειακές αναταράξεις

Φλέγεται για 10η μέρα η Μέση Ανατολή, ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σκληρύνει τα αντίποινά του. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE