Συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Ενέργειας – ΑΗΚ και συντεχνιών – Έρχεται ανακωχή των απεργιακών μέτρων

Συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Ενέργειας – ΑΗΚ και συντεχνιών – Έρχεται ανακωχή των απεργιακών μέτρων

Καινούργιους όρους για νέα μελέτη, που να λαμβάνει υπόψη και τις ανησυχίες τόσο της ΑΗΚ όσο και των συντεχνιών εντός του επόμενου 15μέρου, αλλά και για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τους συμβούλους στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της ΑΗΚ, προνοεί συμφωνία που επετεύχθη χθες τα μεσάνυχτα σε διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας, της ΑΗΚ και των συντεχνιών, με τη συμβολή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Ζαχαρία Ζαχαρίου.

Επίσης, η συμφωνία διαλαμβάνει ότι αν είναι νομικά εφικτό η διαδικασία να υπαχθεί στο Υπουργείο Ενέργειας και όχι στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως ισχύει τώρα. Παράλληλα, όσο ισχύει η συμφωνία δεν θα υπάρξουν απεργιακά μέτρα.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής από τον κ. Ζαχαρίου, ο οποίος μίλησε για έντονες διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες αλλά και ένα έντονο χθεσινό διάλογο που είχε φτάσει κοντά στον πόλεμο, όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αν θέλουμε το καλό του τόπου θα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις, είπε.

«Το κείμενο αποτυπώνει ορθά εκείνα που είχαμε πει όλες αυτές τις ημέρες. Όλες αυτές τις ημέρες είχαμε μια άψογη συζήτηση με τις συντεχνίες έστω και αν διαφωνούσαμε και σίγουρα προχωρώντας στη διαδικασία έχω πει ότι θα είμαστε απόλυτα διαφανείς και ανοικτό βιβλίο», είπε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής.

Τόσο η ΑΗΚ, η ΡΑΕΚ όσο και οι συντεχνίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές για την εκτελεστική εξουσία στο θέμα της ΑΤΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως η απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων ν’ απορρίψουν το προσχέδιο μόνιμης συμφωνίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή της κυβέρνησης «σίγουρα δεν είναι θετική». Ωστόσο, δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει ποιες είναι αυτές ο επιλογές, ενώ σημείωσε πως  το κείμενο που διαβάστηκε την Κυριακή στις εργοδοτικές οργανώσεις ήταν το ίδιο με αυτό στις συντεχνίες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE