Ιταλικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμες οι φήμες ότι η Ιταλία διαπραγματεύεται με Τουρκία για εκμετάλλευση πετρελαϊκών πόρων

Ιταλικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμες οι φήμες ότι η Ιταλία διαπραγματεύεται με Τουρκία για εκμετάλλευση πετρελαϊκών πόρων

Αβάσιμες χαρακτηρίζει το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών τις φήμες ότι η Ιταλία δήθεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία για την εκμετάλλευση πετρελαϊκών πόρων στα ανοικτά της Λιβύης, στα πλαίσια του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Άγκυρας και της Τρίπολης.


"Οι φήμες που κυκλοφορούν στον Τύπο ότι η Ιταλία δήθεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων στα ανοικτά της Λιβύης στα πλαίσια του πρόσφατου Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Άγκυρας και της Τρίπολης για την οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων είναι αβάσιμες", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

"Αυτό που η Ιταλία λέει εδώ και αρκετό καιρό είναι ότι το ζήτημα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία, η οποία θα αξιοποιηθεί μέσω της συνεργασίας όλων των παράκτιων κρατών. Αυτό προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, ότι η οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών θα πραγματοποιηθεί μέσω διαπραγμάτευσης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών. Αυτή είναι η θέση που έχουμε εκφράσει τους τελευταίους μήνες, σε όλες τις συναντήσεις, στις τουρκικές αρχές", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης προς νέους: «Αξίζει να ασχοληθείτε» – Ο τομέας στον οποίο βλέπει «τεράστιες προοπτικές»

Χριστοδουλίδης προς νέους: «Αξίζει να ασχοληθείτε» – Ο τομέας στον οποίο βλέπει «τεράστιες προοπτικές»

Όσοι νέοι και νέες έχουν ενημερωθεί για τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα έχουν ανταποκριθεί μαζικά, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE