Θα συνεχιστεί η περιορισμένη παραχώρηση δανείων προς την Τουρκία, λέει η ΕΤΕπ

Θα συνεχιστεί η περιορισμένη παραχώρηση δανείων προς την Τουρκία, λέει η ΕΤΕπ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αναμένει να διατηρήσει το 2020 τη σημαντικά περιορισμένη της δανειοδοτική πολιτική έναντι της Τουρκίας στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΕ λόγω των έκνομων γεωτρήσεων της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ερωτηθείς για τους περιορισμούς στην παραχώρηση δανείων στην Τουρκία, εκπρόσωπος της Τράπεζας δήλωσε στο πρακτορείο ότι η ΕΤΕπ θα συνεχίσει να ενεργεί «σύμφωνα με την προσέγγιση που υιοθετήθηκε από τα κράτη - μέλη της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
 
Και συμπλήρωσε: "Εκτός και αν υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης σε επίπεδο ΕΕ, είναι πιθανό να συνεχίσουμε την επιλεκτική προσέγγιση (στην παραχώρηση δανείων στην Τουρκία) που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον για το προβλεπτό μέλλον».
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE