Συλλούρης: Mέρα ευθύνης η Παγκόσμια Μέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Συλλούρης: Mέρα ευθύνης η Παγκόσμια Μέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Μέρα ευθύνης και επέτειο που επαναφέρει μνήμες από τις πιο μελανές σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας, χαρακτήρισε την 27η Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε αναφορά ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι έχουμε χρέος να διδαχθούμε από τη θυσία των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ώστε να μην αναβιώσει ποτέ ξανά όμοιος εξευτελισμός του ανθρώπου από άνθρωπο.

Ανέφερε ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει καθιερώσει από το 2005 την 27η Ιανουαρίου Μέρα Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ημέρα απελευθέρωσης του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου.

"Η Βουλή των Αντιπροσώπων τιμά με απόλυτο σεβασμό τη φετινή 75η επέτειο και τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, καθώς και τους επιζώντες ενός ειδεχθούς εγκλήματος κατά της ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας", ανέφερε.

Στην Ολομέλεια με την ευκαιρία αυτής της αναφοράς παρέστη η Πρέσβης της Πολωνίας Irena Lichnerowicz-Augustyn και η αναπληρώτρια Επικεφαλής της Πρεσβείας του Ισραήλ Noga Caspi.

Μετά την αναφορά τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στην μνήμη των θυμάτων.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE