Στις 26 Απριλίου οι «προεδρικές» εκλογές στα κατεχόμενα

Στις 26 Απριλίου οι «προεδρικές» εκλογές στα κατεχόμενα

Στις 26 Απριλίου αποφασίστηκε από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» να πραγματοποιηθούν οι «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η απόφαση λήφθηκε την Παρασκευή (24/01), και σύμφωνα με την «νομοθεσία», η προεκλογική περίοδος αρχίζει την 1η Μαρτίου.  H τελευταία μέρα καθορισμού των υποψηφίων των κομμάτων είναι η 17η Μαρτίου.  Στις 20 Μαρτίου θα ανακοινωθούν από το «συμβούλιο» προσωρινά οι υποψηφιότητες, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν στις 29 Μαρτίου.
 
Οι «εκλογικοί κατάλογοι» θα αναρτηθούν στις 22 Μαρτίου και η προεκλογική εκστρατεία θα αρχίσει επισήμως στις 31 Μαρτίου και θα λήξει στις 25 Απριλίου, μία μέρα πριν την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των «προεδρικών εκλογών». Δημοσκοπήσεις μπορούν να δημοσιεύονται μέχρι την 11 Απριλίου.  
 
Να σημειωθεί ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως και αυτή τη φορά θα υπάρξουν δύο γύροι εκλογών, με τον τελικό να διεξάγεται στις 3 Μαΐου.
 
Το 2015, οι «προεδρικές εκλογές» διεξήχθηκαν στις 19 Απριλίου ο πρώτος γύρος και στις 26 Απριλίου ο δεύτερος και τελικός γύρος με νικητή τον Μουσταφά Ακιντζί με ποσοστό 60,5% έναντι του ανθυποψηφίου του Ντερβίς Έρογλου.
 
Στις τότε «προεδρικές» ήταν 7 οι υποψήφιοι και το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε στο 62,2%, το χαμηλότερο όλων των «εκλογών».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις συνομιλίες στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Δέχθηκε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στο Προεδρικό

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις συνομιλίες στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Δέχθηκε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στο Προεδρικό

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση του, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.