ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζεται νέα μεταναστευτική πολιτική, λέει ο Υπουργός Εσωτερικών

Ετοιμάζεται νέα μεταναστευτική πολιτική, λέει ο Υπουργός Εσωτερικών

Εκπονείται νέα μεταναστευτική πολιτική που θα τεθεί σύντομα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής. Το ποσοστό των μεταναστών στην Κύπρο ανέρχεται στο 3,8%, την ώρα που οι χώρες πρώτης γραμμής της ΕΕ έχουν ποσοστά κάτω από 1%, είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Νουρής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης ιεραρχείται ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κυβέρνηση και πρέπει να αντιμετωπιστεί στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.
 
«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών στην Κροατία, τους ομολόγους μου και να έχω πολλές συναντήσεις και με τους αρμόδιος Επιτρόπους. Εκπονείται μια νέα μεταναστευτική πολιτική από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα τεθεί πολύ σύντομα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσουμε τις ροές, πάντοτε με ορθολογιστικό τρόπο, πάντοτε στα πλαίσια της αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε.
 
Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχει μια τεράστια ροή από τη διαχωριστική γραμμή, αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εστιάζεται όχι στους πρόσφυγες, αλλά στους οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών.
 
Συνέχισε, λέγοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, αναγνωρίζοντας το μέγεθος της μικρής Κυπριακής Δημοκρατίας και το γεγονός ότι κατ΄ αναλογία πληθυσμού το ποσοστό των μεταναστών στη χώρα ανέρχεται στο 3,8%, την ώρα που οι χώρες πρώτης γραμμής της ΕΕ που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, έχουν ποσοστά κάτω από 1%. 
 
«Αυτή είναι η κατάσταση στο μεταναστευτικό, για αυτό την έχω χαρακτηρίσει πολύ σοβαρή και επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε το πρόβλημα να συνεχίζεται πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα» είπε.
 
Ο κ. Νουρής ανέφερε ότι έχουν γίνει επαφές στον ευρωπαϊκό χώρο, και έχουν υπάρξει διαβεβαιώσεις για εξασφάλιση υλικοτεχνικής βοήθειας και για στήριξη στα θέματα επανεγκατάστασης και των επιστροφών, τα οποία, όπως είπε, θα προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε το συντομότερο δυνατόν.
 
Αναζωογόνηση ακριτικών περιοχών Δήμου Λευκωσίας και Αγίου Δομετίου
-----------------------
Εξάλλου, ο κ. Νουρής είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για ανανέωση του τετραετούς προγράμματος αναζωογόνησης των ακριτικών περιοχών στις περιοχές του Δήμου Λευκωσίας και Αγίου Δομετίου έναντι πρόσθετης δαπάνης 11 εκ. Ευρώ.
 
Είπε ότι στη βάση της αξιολόγησης που έγινε, το πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το 1991 έχει αποδώσει τα μέγιστα όσον αφορά τα θέματα της αναζωογόνησης των εγκαταλελειμμένων περιοχών, παρέχοντας κίνητρα επενδύσεων, καθώς και εξωραϊσμούς καταστημάτων και προσόψεων εμπορικών και οικιστικών αναπτύξεων. 
 
Με αυτή την πρόσθετη ανανέωση ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην εικόνα που παρουσιάζει η διαχωριστική γραμμή στους συγκεκριμένους Δήμους, κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top