Ο Μακρόν εκφράζει αμφιβολίες για την επιτυχία του σχεδίου Τραμπ για την Μέση Ανατολή

Ο Μακρόν εκφράζει αμφιβολίες για την επιτυχία του σχεδίου Τραμπ για την Μέση Ανατολή

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγειρε αμφιβολίες για την προοπτική της λύσης δύο κρατών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και διατύπωσε αμφιβολίες για το κατά πόσον το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο που παρουσίασε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επιτύχει.

"Πιστεύω σε δύο κυρίαρχα κράτη", τόνισε ο Μακρόν όταν ρωτήθηκε από τη Le Figaro για το αν πιστεύει στη λύση δύο κρατών.

Δεν έδωσε ωστόσο διευκρινίσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως δεν θα παρουσιάσει δικό του σχέδιο, αλλά ισχυρίστηκε το σχέδιο Τραμπ θα δυσκολευτεί να προχωρήσει.

"Χρειάζονται δύο για να φέρεις ειρήνη. Δεν μπορείς να το πετύχεις μόνο με την μία πλευρά", είπε απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο Τραμπ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.