ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα κυπριακά πρωτοσέλιδα της Κυριακής 02/02

Τα κυπριακά πρωτοσέλιδα της Κυριακής 02/02

Οι εξελίξεις γύρω από το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο, τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο, οι διεργασίες γύρω από το Κυπριακό και ο απόηχος του ψηφίσματος για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είναι κάποια από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Καλά τα νέα από τον Κινέζο» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι μάλλον δεν επιβεβαιώνεται κρούσμα, στο υπό διερεύνηση περιστατικό κορωνοϊού, όμως τα τελικά αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων θα είναι έτοιμα το απόγευμα της Κυριακής. Ακόμη γράφει ότι το Ορούτς Ρέις κατευθύνθηκε από την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης, γράφει ότι η Τουρκία προσπαθεί να κερδίσει χρόνο στο ΕΔΑΔ.
 
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Θα καλέσουμε για κατάθεση τον Πρόεδρο της Ομόνοιας» γράφει στο κύριο θέμα του ότι σε συνέντευξή του, ο Αρχηγός της Αστυνομίας λέει ότι ο κ. Παπασταύρου θα κληθεί να τεκμηριώσει αυτά που είπε δημοσίως. Ακόμη, λέει ότι οι μαθητές ετοιμάζουν ολοήμερη αποχή για τα τετράμηνα, ενώ ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι διαβουλεύεται με τους καθηγητές. Σε άλλο θέμα γράφει για ζέστη ρεκόρ τα επόμενα χρόνια.
 
Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Μήνυμα ενόχλησης στον Γ.Γ.» και γράφει ότι σαφώς ενοχλημένη φέρεται να είναι η Λευκωσία από τη στάση των Ηνωμένων Εθνών στο θέμα τω τουρκικών παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα γράφει για βρετανικούς τίτλους τέλους στην ΕΕ. Ακόμη, λέει ότι κόλλησαν στο μηδέν οι ανακλήσεις διαβατηρίων καθώς υπάρχει νομικό κώλυμα.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Άλλαξαν τα φώτα σε λαό και κοινωνία» γράφει ότι επαίρεται ο συναγερμικός Πρόεδρος πως η διακυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη έχει αλλάξει την Κύπρο, με το ΑΚΕΛ να απαντά ότι έχουν αλλάξει τον τόπο αλλά και τα φώτα στον λαό και στους εργαζόμενους. Αλλού γράφει ότι με στολή Έμπολα εξέτασαν το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Ακόμη αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ πρασίνισε τη Λάρνακα, ενώ έχουν φυτευτεί 1.700 δέντρα σε 23 δήμους και κοινότητες.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Μικρή νίκη για 15ετη μάχη» και γράφει ότι η οικογένεια του στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός το 2005 ζητά την εκταφή του, μετά την ετυμηγορία του ΕΔΑΔ για ανεπαρκή διερεύνηση της υπόθεσης. Ακόμη γράφει ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Επίσης, αναφέρεται στη μακρά μεταβατική περίοδο μετά το Berxit για τους Βρετανούς που ζουν στην Κύπρο.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή» έχει τίτλο «Επιτάχυνση των μηχανισμών ασφάλειας» και γράφει ότι έντονο σκεπτικισμό προκαλεί στη Λευκωσία η τουρκική επιθετικότητα από Κρήτη έως της κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού, γράφει ότι το αρχικό κείμενο του ψηφίσματος για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε προκαλέσει πανικό στη Λευκωσία, με την απάλειψη της προβληματικής παραγράφου ακολούθως να προκαλεί σχετική ανακούφιση. Ακόμη γράφει ότι στάση αναμονής τηρεί ο ΠΑΣΙΝ για τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσει ξεχωριστά ο ΟΑΥ με τις ιδιωτικές κλινικές για ένταξη στο ΓεΣΥ.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Σημερινή» υπό τον τίτλο «Έκρηξη του Μεταναστευτικού» γράφει ότι τάσεις διπλασιασμού παρουσιάζουν οι αιτητές ασύλου την τελευταία τετραετία, με τον αριθμό τους να φθάνει πλέον στο 3,6% του συνολικού πληθυσμού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και γράφει ότι ξεπλένουν την Τουρκία στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Επίσης γράφει ότι στη «Συμφωνία του Αιώνα» για το Μεσανατολικό διαγράφησαν σοβαροί κανόνες του διεθνούς δικαίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμός 15χρονης: Μπροστά στα μάτια του παππού και της ξαδέρφης της «έσβησε» η άτυχη Γαρδένια - Έτσι σημειώθηκε η τραγωδία

Δίκη Γεν. Ελεγκτή - Αναβολή αντεξέτασης του Οδυσσέα - Ποιος ο λόγος

Έκρηξη βόμβας σε όχημα στη Λευκωσία: Ανήκει σε εργαζόμενο των Κεντρικών Φυλακών

Έτσι έγινε το φονικό στην Πέγεια: Ο 50χρονος άρπαξε το κυνηγετικό και πυροβόλησε τον κουνιάδο του

ΠΑΣΥΞΕ: Απόλυτη ικανοποίηση από τις κινήσεις της Κυβέρνησης - Στα σκαριά φορέας για επενδύσεις στο τουριστικό branding

Χαμός με Πελετιέ στο Power of Love: Η απιστία είναι διαφορετική για τον άνδρα από τη γυναίκα - Βίντεο



Φονικό στην Πάφο: «Μίλησε» η νεκροτομή του 43χρονου Στυλιανού Στυλιανού – Όσα κατέδειξε

Φονικό στην Πάφο: «Μίλησε» η νεκροτομή του 43χρονου Στυλιανού Στυλιανού – Όσα κατέδειξε

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του 43χρονου Στυλιανού Στυλιανού από τη Πέγεια, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (03/07) στην Πάφο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top