ΆΗΚ: Ανακοίνωσε νέες μειωμένες τιμές διατιμήσεων για το 2020

ΆΗΚ: Ανακοίνωσε νέες μειωμένες τιμές διατιμήσεων για το 2020

Νέοι συντελεστές ρήτρας καυσίμων για τις διατιμήσεις και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα ισχύουν για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ που εξηγεί ότι αυτό γίνεται κατόπιν έγκρισης των νέων διατιμήσεων από την ΡΑΕΚ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΑΗΚ, με βάση τη μεθοδολογία διατιμήσεων, η Αρχή έχει υποχρέωση να υποβάλλει κάθε χρόνο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) νέες διατιμήσεις για έγκριση.  Οι τιμές χρέωσης των διατιμήσεων είναι υπολογισμένες με σκοπό την ανάκτηση των Επιτρεπόμενων Εσόδων της για το συγκεκριμένο έτος, προστίθεται.
 
Η ΡΑΕΚ ενέκρινε τα νέα σχέδια διατιμήσεων ηλεκτρισμού για το έτος 2020, με την απόφαση της αρ. 34/2020, αναφέρεται.  Σύμφωνα με τις νέες διατιμήσεις, έχουν επέλθει μειώσεις στις τιμές χρέωσης της κάθε παρεχόμενης μονάδας, σε σχέση με τις υφιστάμενες.
 
Οι νέες διατιμήσεις, σημειώνεται, έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020. 

Διευκρινίζεται ότι,  η εφαρμογή των νέων διατιμήσεων θα αρχίσει από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας ως εξής:
 
-για τους μηνιαίους πελάτες, των οποίων η καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών τους θα γίνεται από το τέλος Ιανουαρίου 2020 και
 -για τους διμηνιαίους πελάτες, των οποίων η καταγραφή των ενδείξεων των μετρητών τους θα γίνεται από την 1η Μαρτίου 2020 και μετά.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού - Πότε καταφθάνει - Ως συμμαχία κατά Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη Μόντι

Επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού - Πότε καταφθάνει - Ως συμμαχία κατά Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη Μόντι

Ως συμμαχία κατά της Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ αναφέρει ότι αυτή η επίσκεψη έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τις σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2026».

BEST OF TOTHEMAONLINE