Σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο εμφανίστηκε στην Αλυκή Ακρωτηρίου- Ελάχιστοι οι τυχεροί που το είδαν!

Σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο εμφανίστηκε στην Αλυκή  Ακρωτηρίου- Ελάχιστοι οι τυχεροί που το είδαν!

Την εμφάνισή του στην Αλυκή Ακρωτηρίου έκανε σήμερα ένα σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο, το οποίο θεωρείται μοναδικό στο είδος του και σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν κατορθώσει να το δουν και να το φωτογραφίσουν.

Το μαύρο φλαμίνγκο θεάθηκε τελευταία φορά στο Ισραήλ το 2014 και σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται για μια εξαιρετική σπάνια περίπτωση φλαμίνγκο το οποίο πιστεύεται πως, λόγω μιας γενετικής ανωμαλίας, παράγει περισσότερη ποσότητα μελανίνης  με αποτέλεσμα το μαύρο χρώμα στο δέρμα του.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Τμήματος Περιβάλλοντος των Βρετανικών Βάσεων Αλεξία Περδίου, πολύ λίγα είναι γνωστά για το σπάνιο αυτό φλαμίνγκο και ο καλύτερος χώρος για παρακολούθηση του είναι το νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου.

Η κ. Περδίου σημειώνει πως δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να επιχειρηθεί από κάποιους να πλησιάσουν την περιοχή κατά τρόπο που να ενοχλήσουν τα φλαμίνγκο που βρίσκονται στην Αλυκή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE