ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Δερύνειας: Καλό παράδειγμα τοπικής αρχής στην ΕΕ, για ένταξη μεταναστών στην κοινωνία

Δήμος Δερύνειας: Καλό παράδειγμα τοπικής αρχής στην ΕΕ, για ένταξη μεταναστών στην κοινωνία

Καλό παράδειγμα τοπικής αρχής στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για την ένταξη μεταναστών και υπηκόων τρίτων χωρών στην κοινωνία, αποτελεί ο Δήμος Δερύνειας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Αντρος Καραγιάννης «συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, σε συζήτηση με θέμα «Μετανάστευση και εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση» που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στις Βρυξέλλες. Στη συζήτηση έγινε παρουσίαση μελέτης που αφορά την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες και οι ψηφοφόροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στη συμπεριφορά των ψηφοφόρων, ιδιαίτερα σε χώρες που υπάρχουν αρκετοί πρόσφυγες/μετανάστες».

Προστίθεται ότι «το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται προσπάθεια προώθησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα υπόλοιπα κράτη μέλη μέσω του διαλόγου που γίνεται με τους απλούς δημότες, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να γνωρίζει τις ανησυχίες των δημοτών όσον αφορά την ΕΕ, να ξέρει κατά πόσον τα ευρωπαϊκά κονδύλια φτάνουν στις τοπικές αρχές μέσω του κεντρικού Κράτους και ότι οι πολίτες θέλουν να εμπλέκονται στο διάλογο που διεξάγεται ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Ενωσης».

Σε παρέμβαση του ο Αντρος Καραγιάννης είπε πως «για να αποκτήσει μια καλύτερη φήμη και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αποδοχή η Ευρωπαϊκή Ενωση από τους δημότες, πρέπει να ασκείται πολιτική από τη βάση προς τα πάνω και όχι αντίστροφα».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας ανέφερε ακόμα ότι «το μεταναστευτικό, η εξωτερική πολιτική και η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι από τα κύρια προβλήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Κύπρος δέχεται μεγάλο αριθμό μεταναστών όχι μόνο από τη Συρία αλλά και μέσω της Πράσινης Γραμμής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «επειδή ο Δήμος Δερύνειας συμμετείχε σε αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα ομαλής ένταξης μεταναστών και ειδικότερα των υπηκόων τρίτων χωρών (ΥΤΧ) στην τοπική κοινωνία, έχει χαρακτηριστεί ως καλό παράδειγμα τοπικής αρχής στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Συγκεκριμένα ο Δήμος πρωτοστατεί στα προγράμματα ομαλής ένταξης μεταναστών και ΥΤΧ στην κοινωνία, μέσω των προγραμμάτων εκμάθησης ξένων γλωσσών που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή ελληνικών και αγγλικών και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στις οποίες δίνεται η ευκαιρία στους ΥΤΧ να παρουσιάζουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα των χωρών τους μέσα από χορούς, τραγούδια αλλά και τη κουζίνα τους».

Η Κύπρος είχε πέντε μέλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, ωστόσο με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, έχει πάρει ακόμα μία θέση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια

• Αζερμπαϊτζάν: Το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Καζακστάν χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο

• «Αλμυρό» βούτυρο: Γιατί γίνεται όλο και πιο ακριβό - Εκτόξευση των τιμών σε όλη την Ευρώπη

• Google: Ξεκινά την παρακολούθηση όλων των συσκευών σε 8 εβδομάδες

• Αυτός είναι ο Κύπριος στη λίστα με τα αγαπημένα τραγούδια του Ομπάμα για το 2024

• Αριστοτέλους - Εφραίμ: Η μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά τους και οι ευχές τους



ΚΕ: «Η αναφορά του Πάπα στο Κυπριακό αποτελεί απόδειξη διεθνούς ενδιαφέροντος για λύση»

ΚΕ: «Η αναφορά του Πάπα στο Κυπριακό αποτελεί απόδειξη διεθνούς ενδιαφέροντος για λύση»

Η αναφορά του Πάπα Φραγκίσκου στο Κυπριακό στο χριστουγεννιάτικο του μήνυμα αποτελεί ακόμη μια απόδειξη του διεθνούς ενδιαφέροντος για το Κυπριακό και τονίζει την ανάγκη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ανέφερε σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top