ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο 41% οι γυναίκες μηχανικοί και επιστήμονες στην ΕΕ, 42% στην Κύπρο

Στο 41% οι γυναίκες μηχανικοί και επιστήμονες στην ΕΕ, 42% στην Κύπρο

Το 2018, περίπου 15 εκατομμύρια επιστήμονες και μηχανικοί στην ΕΕ, 59% άνδρες και 41% γυναίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών και των Κοριτσιών στην Επιστήμη, που εορτάζεται στις 11 Φεβρουαρίου.

Η Κύπρος κατατάσσεται πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ με 42% και η Ελλάδα ακολουθεί το μέσο όρο με 39%, μαζί με την Τσεχία και τη Σλοβακία (από 39%), μετά από τη Γαλλία (40%) και τη Ρουμανία (41%).

Οι άνδρες εκπροσωπούνται περισσότερο στον κατασκευαστικό κλάδο (το 79% των επιστημόνων και των μηχανικών στον κατασκευαστικό κλάδο ήταν άνδρες), ενώ το ποσοστό των φύλων στον τομέα των υπηρεσιών ήταν πιο ισορροπημένο (54% άνδρες και 46% γυναίκες).

Ωστόσο, σε τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ, η πλειονότητα των επιστημόνων και μηχανικών ήταν γυναίκες: Λιθουανία (57% γυναίκες), Βουλγαρία και Λετονία (από 52%) και Δανία (51%). Λιγότερο από το ένα τρίτο των επιστημόνων και μηχανικών ήταν γυναίκες στη Φινλανδία (29%), την Ουγγαρία (30%), το Λουξεμβούργο (31%) και τη Γερμανία (33%).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top