ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις στα νησιά του Β.Αιγαίου για την δημιουργία ελεγχόμενων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων

Αντιδράσεις στα νησιά του Β.Αιγαίου για την δημιουργία ελεγχόμενων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων

Αναβρασμός επικρατεί στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτάξει συγκεκριμένες περιοχές προκειμένου να δημιουργηθούν κέντρα ελεγχόμενης φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
 

Οι τοπικές Αρχές αλλά και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αντιδρά στην απόφαση καθώς υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί προηγουμένως ενώ κάτοικοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την επόμενη Πέμπτη σε Χίο, Σάμο και Λέσβο.
 
Παράλληλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνάντηση με τις τοπικές αρχές προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση ενώ εξήγησε ότι η επίταξη των περιοχών είναι ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης και θα ισχύσει για τρία χρόνια.
 
Αναφορικά με τη συνολικότερη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές είναι σχεδιασμένες βάσει πρακτικών που εφαρμόζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση από την Ε.Ε.
«Δουλεύουμε στην κατεύθυνση μιας πολιτικής που έχει έξι βασικούς άξονες: φύλαξη των συνόρων με αύξηση πλωτών μέσων και του προσωπικού, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, επιτάχυνση των επιστροφών, κλειστές ελεγχόμενες δομές, επιτήρηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και διεθνοποίηση του προβλήματος», κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top