ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ πρόκριση στον ΤΕΛΙΚΟ του Κυπέλλου για τον Προμηθέα Πάτρας!

ΙΣΤΟΡΙΚΗ πρόκριση στον ΤΕΛΙΚΟ του Κυπέλλου για τον Προμηθέα Πάτρας!

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν συγκλονιστικός και ο Προμηθέας έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό, νικώντας με 67-61 το Περιστέρι στην Πάτρα.

Ο Προμηθέας έγραψε ιστορία. Μετά την περσινή του παρουσία στους τελικούς της Basket League, θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά επικράτησε 67-61 του Περιστερίου στο κατάμεστο «Δ. Τόφαλος» και θα διεκδικήσει την Κυριακή στο Ηράκλειο (17:00) το Κύπελλο απέναντι στο νικητή του Διαγόρας Δρυοπιδέων-ΑΕΚ.

Κορυφαίος του αγώνα ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που είχε 26 πόντους (6/8 βολές, 4/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 25:42, μέχρι να αποβληθεί με πέντε φάουλ. Εξαιρετικοί και οι Δημήτρης Κατσίβελης (13π.) και Λάνγκστον Χολ (9π. 8 ασίστ).

Ο Γουίλ Χάτσερ με 13 και ο Γιανίκ Μορέιρα με 14 πόντους πάλεψαν περισσότερο από το Περιστέρι, που έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Γιάννη Αγραβάνη και Βασίλη Ξανθόπουλο, ενώ είχε 5/22 τρίποντα.

Το ματς

Ο Μαυροκεφαλίδης μπήκε ορεξάτος και με συνεχή καλάθια οδηγούσε τον Προμηθέα (8-6), ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν… εμμονή με τα τρίποντα (1/7) και πρόβλημα στα ριμπάουντ. Μόουζες και Μορέιρα βοήθησαν το Περιστέρι να περάσει μπροστά (8-10).

Χρειάστηκαν σχεδόν οκτώ λεπτά για να γίνει ο Φίλερ ο δεύτερος παίκτης των Πατρινών που σκοράρει (12-11), αλλά ο Μαυροκεφαλίδης ξαναπήρε τη σκυτάλη και έκλεισε με 15 πόντους το πρώτο δεκάλεπτο, που βρήκε τον Προμηθέα μπροστά με 17-16.

Οι αναγκαίες ανάσες για τον Μαυροκεφαλίδη έκοψαν τη φόρα στους γηπεδούχους και το Περιστέρι με τρίποντο του Χάτσερ έφτασε για πρώτη φορά στο +4 (20-24).

Όμως με τον ηγέτη του να παίρνει και πάλι «φωτιά», ο Προμηθέας έκανε ένα επί μέρους 11-2 πέρασε μπροστά με 31-26. Σκορδίλης και Σαλούστρος φρόντισαν να βρουν απαντήσεις και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 31-30 και απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μαυροκεφαλίδη που είχε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Το Περιστέρι μπήκε με ένα 6-0 στο δεύτερο ημίχρονο (31-36), αλλά η ομάδα του Μάκη Γιατρά αντέδρασε.

Ο Μαυροκεφαλίδης με τρίποντο έδωσε το σύνθημα και οι Χολ και Κατσίβελης πήραν τη σκυτάλη οδηγώντας τον Προμηθέα στο 46-40, ενώ τα τρίποντα από Αγραβάνη και Φίλερ εκτόξευσαν τη διαφορά στους έντεκα (52-41).

O Χάτσερ με έξι προσωπικούς πόντους, ανάμεσά τους και ένα τρίποντο στην εκπνοή της περιόδου, έβαλε ξανά την ομάδα του στο ματς, 52-47.

Το τέταρτο τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη και το κάρφωμα του Αγραβάνη επανέφεραν τον Προμηθέα στο +10 (57-47), αλλά ο πρώτος φορτώθηκε με τέταρτο φάουλ στα 6:50 πριν το τέλος.

Το σχήμα με Μάντζαρη, Κατσίβελη και Χολ λειτούργησε υποδειγματικά και οι Πατρινοί έφτασαν στο 61-47, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ανήμποροι να βρουν απαντήσεις. Τα ηρωικά του Χάτσερ δεν ήταν αρκετά για το Περιστέρι και ο Προμηθέας πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.

Δεκάλεπτα: 17-16, 31-30, 52-47, 67-61.

Προμηθέας (Γιατράς): Χολ 9 (8 ασίστ), Μπαμπ, Λίποβι 2, Αγραβάνης 11 (6 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 26 (7 ριμπ.), Κασελάκης, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 13 (4 ριμπ.), Φίλερ 5 (7 ριμπ.), Τζόουνς.

Περιστέρι (Παπανικολόπουλος): Μπλέικ 3, Σκορδίλης 8, Σαλούστρος 2, Μορέιρα 14 (5 ριμπ.), Καράμπελας 5, Βασιλόπουλος 3, Κέιν 4 (6 ριμπ.), Χάτσερ 13, Γκρέι 5, Μόουζες 4 (8 ριμπ.).

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Παπαπέτρου, Σώμος.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top