ΓΔΔΧ: Στόχος η μείωση των Γραμματίων Δημοσίου στα 500 εκατομμύρια ευρώ

ΓΔΔΧ: Στόχος η μείωση των Γραμματίων Δημοσίου στα 500 εκατομμύρια ευρώ

Στα €500 εκατομμύρια σκοπεύει να μειώσει το υφιστάμενο χρέος σε Γραμμάτια Δημοσίου μέχρι το τέλος του χρόνου το Υπουργείο Οικονομικών, εκμεταλλευόμενο τα καλά δημοσιονομικά αποτελέσματα και την άνετη ρευστότητα στα κρατικά ταμεία, ανακοίνωσε το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΓΔΔΧ).

«Τα καλά δημοσιονομικά αποτελέσματα και η άνετη κατάσταση από πλευράς ρευστότητας επιτρέπει στο ΓΔΔΧ να προχωρήσει στο στόχο της μείωσης του συνολικού ποσού Γραμματίων Δημοσίου από τα €700 εκ. στα €500 εκ. μέχρι το τέλος του χρόνου», αναφέρει το Γραφείο στο οικονομικό δελτίο για τον Απρίλιο.

Στο μεταξύ η τελευταία έκδοση Γραμματίων Δημοσίου, στις 2 Απριλίου, υπερκαλύφθηκε με το μέσο επιτόκιο να υποχωρεί στο 2,68% από 3,4% στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2014 ανήλθε στα €18,8 δις, παρουσιάζοντας αύξηση 2,17% που αντιστοιχεί σε €400 εκ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

            

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σχέδιο εμπρησμών φοβούνται οι Αρχές – Συνεχίζονται οι αποκαταστάσεις στις πυρόπληκτες κοινότητες Λεμεσού

Σχέδιο εμπρησμών φοβούνται οι Αρχές – Συνεχίζονται οι αποκαταστάσεις στις πυρόπληκτες κοινότητες Λεμεσού

Τρεις ημέρες μετά την πλήρη κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών που σάρωσαν δασικές και κατοικημένες περιοχές της επαρχίας Λεμεσού, οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών και στήριξης των πληγέντων συνεχίζονται αδιάκοπα.

BEST OF TOTHEMAONLINE