ΗΠΑ: Τοίχος με Μεξικό αντί αγορά πολεμικού εξοπλισμού

ΗΠΑ: Τοίχος με Μεξικό αντί αγορά πολεμικού εξοπλισμού

Το Πεντάγωνο θα παραιτηθεί από την αγορά πολλών μαχητικών αεροσκαφών F-35 και μη επανδρωμένων αεροπλάνων ώστε να αποδεσμεύσει άλλα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του τείχους που θέλει να χτίσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν σήμερα στο Κογκρέσο.

Από τα χρήματα αυτά, τα 2,2 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2020 και αρχικά επρόκειτο να διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, αναφέρεται στα έγγραφα, αντίγραφα των οποίων περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα υπόλοιπα χρήματα προβλεπόταν έως τώρα να δοθούν για τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ).

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έχουμε πιο μεγάλη ευθύνη ως μικρά κράτη να εργαστούμε μαζί»

Τους Προέδρους των Κοινοβουλίων μικρών κρατών της Ευρώπης, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για την 18η Διάσκεψή τους, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE