ΔΙΕΘΝΗ

Λάθος η διοργάνωση και η συγκυρία της συζήτησης για το Βαρώσι, λέει ο Ερχιουρμάν

Λάθος η διοργάνωση και η συγκυρία της συζήτησης για το Βαρώσι, λέει ο Ερχιουρμάν

Χρειαζόμαστε βήματα που θα μας φέρουν κάθε μέρα πιο κοντά στην διεθνή κοινότητα, το διεθνές δίκαιο και την νομιμότητα και όχι να μας απομακρύνουν, δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ και υποψήφιος «πρόεδρος», Τουφάν Ερχιουρμάν σχολιάζοντας την συζήτηση που έγινε στο Βαρώσι για το μέλλον της περίκλειστης πόλης.

Εάν πρόκειται να κάνεις ένα επιστημονικό συνέδριο για το θέμα των Βαρωσίων, δεν είναι σωστό να το κάνεις λίγο πριν από τις «προεδρικές εκλογές», ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν σημειώνοντας ότι εάν είναι επιστημονικό τότε πρέπει να διοργανωθεί από πανεπιστήμια και να μετέχουν ακαδημαϊκοί της «χώρας», «δημόσιοι θεσμοί», σχετικοί επαγγελματικοί σύνδεσμοι και ΜΚΟ. Υπήρχαν σοβαρά ζητήματα όσον αφορά και την διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι επιθυμία των Τ/κ είναι να απομακρυνθούν από την αβεβαιότητα, να επιτευχθεί μόνιμη ειρήνη και σταθερότητα στη «χώρα» και την περιοχή, να ενταχθούν στη διεθνή κοινότητα και το διεθνές δίκαιο.

Στο θέμα των Βαρωσίων, συνέχισε, υπάρχουν βήματα που μπορούν να γίνουν που προσεγγίζοντας την λύση του Κυπριακού θα εντάσσουν τους Τ/κ στη διεθνή κοινότητα και το διεθνές δίκαιο, σε διαβούλευση με τα ΗΕ, στη βάση που έχει δημιουργηθεί για την εδραίωση της ειρήνης με την βούληση των Τ/κ για λύση.

Στόχος μας, είπε, είναι να μεταφέρουμε στο μέλλον (να συνεχισθεί) η ύπαρξη του τ/κ «λαού», η κουλτούρα και η ταυτότητά του με αυτοπεποίθηση και με δυναμικό τρόπο.

  Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμαστείτε για βροχές και καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές - Το «μενού» του καιρού μέχρι την Τετάρτη

Πήραν την ανιούσα οι μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων - Μέχρι πόσο έφτασαν - Πίνακες

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Υπουργός Υγείας στο «T»: «Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη τριών νέων πληθυσμιακών προγραμμάτων»

Με τη συμπλήρωση πέντε ετών από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε συνέντευξή του στο «T» αναλύει τους στόχους τους οποίους έχει θέσει, με την ανάληψη των καθηκόντων του. Σημειώνει πως με την εφαρμογή του ΓεΣΥ στόχος του υπουργείου του, είναι να μην παρέχει πλέον υπηρεσίες και να επικεντρωθεί στην χάραξη και άσκηση πολιτικών, στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top