ΓΕΣΥ: Ποιές είναι οι χρεώσεις στα φάρμακα

ΓΕΣΥ: Ποιές είναι οι χρεώσεις στα φάρμακα

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, με ανακοίνωση του υπενθυμίζει ότι αποζημιώνει στο πλαίσιο του ΓεΣΥ πλήρως το φθηνότερο διαθέσιμο φάρμακο και σε τέτοια περίπτωση ο δικαιούχος πληρώνει μόνο συμπληρωμή ύψους €1 ανά φάρμακο.


«Ακόμα και αν συνταγογραφηθούν δύο (2) συσκευασίες από το ίδιο φάρμακο λόγω αυξημένης δοσολογίας, η συμπληρωμή παραμένει €1 και για τις δύο συσκευασίες. Στην περίπτωση που ο ιατρός συνταγογραφήσει φάρμακο άλλο από το φθηνότερο της κατηγορίας, θα πρέπει να καταβληθεί η διαφορά της τιμής από αυτό που αποζημιώνει πλήρως το ΓεΣΥ. Το ποσό αυτό ονομάζεται Συνεισφορά ΙΙ και καταβάλλεται επιπρόσθετα της Συμπληρωμής. Η Συνεισφορά ΙΙ προκύπτει δηλαδή όταν υπάρχει φθηνότερο ανταλλάξιμο φάρμακο. Η Συμπληρωμή και η Συνεισφορά ΙΙ φαίνεται στη συνταγή που εκδίδει ο ιατρός», προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμα ότι «η Συνεισφορά ΙΙ δυνατόν να αλλάζει όταν προστίθενται φθηνότερα φάρμακα στην ίδια κατηγορία. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει διορθώσεις στις ομάδες ανταλλάξιμων φαρμάκων, ούτως ώστε να είναι δικαιότερη η αποζημίωση μεταξύ διαφορετικών συσκευασιών. Αυτό έχει επηρεάσει κυρίως συσκευασίες των 14 δισκίων πρωτότυπων φαρμάκων στα οποία επανυπολογίστηκε η Συνεισφορά ΙΙ».

«Είναι σημαντικό, όσοι δικαιούχοι δεν επιθυμούν να καταβάλλουν Συνεισφορά ΙΙ, να ενημερώνουν τον θεράποντα ιατρό τους ώστε να τους συνταγογραφεί φάρμακα με μηδενική Συνεισφορά ΙΙ. Εναλλακτικά, οι δικαιούχοι μπορούν να ζητούν από τον φαρμακοποιό τους να τους ενημερώνει σχετικά με τα φάρμακα που δεν έχουν Συνεισφορά ΙΙ και να του ζητούν να προβαίνει σε αντικατάσταση ώστε να πληρώνουν μόνο τη Συμπληρωμή που είναι €1», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE