Το Κοινοβούλιο της Παραγουάης ενέκρινε την κήρυξη έκτακτης ανάγκης λόγω επιδημίας δάγκειου πυρετού

Το Κοινοβούλιο της Παραγουάης ενέκρινε την κήρυξη έκτακτης ανάγκης λόγω επιδημίας δάγκειου πυρετού

Το Κοινοβούλιο της Παραγουάης ενέκρινε την Δευτέρα 17/02, την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που είναι αντιμέτωπη με επιδημία δάγκειου πυρετού.

"Σε προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση, η Βουλή ενέκρινε το σχέδιο νόμου που κηρύσσει επιδημιολογική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθ` άπασα την επικράτεια της Παραγουάης εξαιτίας της επιδημίας δάγκειου [πυρετού]", αναφέρει ανακοίνωση του σώματος.

Η Γερουσία ενέκρινε το μέτρο ήδη την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει ενενήντα ημέρες, θα επιτρέψει την εκταμίευση μεγαλύτερων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και διάφορα ταμεία για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Παραγουάης, το 2020 έχουν καταγραφεί 4.255 επιβεβαιωμένα κρούσματα δάγκειου πυρετού και έχουν εντοπιστεί 85.290 ύποπτα κρούσματα.

Την Παρασκευή, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγράψει 16 θανάτους εξαιτίας της επιδημίας, ενώ εξετάζεται εάν οφείλονται στον δάγκειο πυρετό άλλοι 89.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE