ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπρ. Τύπου ΟΚΥπΥ: Τα δημόσια νοσηλευτήρια θα ανταγωνιστούν επάξια τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στην 2η φάση ΓεΣΥ

Εκπρ. Τύπου ΟΚΥπΥ: Τα δημόσια νοσηλευτήρια θα ανταγωνιστούν επάξια τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στην 2η φάση ΓεΣΥ

Τα δημόσια νοσηλευτήρια θα ανταγωνιστούν επάξια μέσα στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου προσθέτοντας ωστόσο, ότι «πρέπει να παραδεχθούμε ότι ναι, υπάρχουν κάποιες αδυναμίες, κενά και μέλημα μας είναι όλες αυτές οι αδυναμίες να εκλείψουν κι όλα τα κενά να καλυφθούν».

Γι αυτό ο ΟΚΥπΥ, σημείωσε, έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό ενός σχεδίου δράσης για τους επόμενους μήνες σε συνεργασία με όλες τις Διευθύνσεις του Οργανισμού και έχει εντατικοποιήσει ήδη τις επαφές του με τους εργαζόμενους ούτως ώστε να πάρει και τις απόψεις τους για το πώς βλέπουν το μέλλον τους μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του ΓεΣΥ. Πρωταρχικός μας στόχος, πρόσθεσε, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του ασθενή, ένα τρωτό σημείο που έχουμε σήμερα λόγω κουλτούρας και νοοτροπίας, το οποίο προσπαθούμε να διορθώσουμε.

Ο κ. Χαριλάου υπεραμύνθηκε της άποψης ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που θα ενταχθούν στην δεύτερη φάση του ΓεΣΥ.

«Τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν προσφέρει από την πρώτη ημέρα ίδρυσης τους μέχρι σήμερα πολλές υπηρεσίες στον Κύπριο πολίτη και μάλιστα σε δύσκολες εποχές και υπενθυμίζω την οικονομική κρίση που είχε ξεκινήσει από το 2013 και όλος ο κόσμος έχει στραφεί στα νοσηλευτήρια αυτά. Επιπρόσθετα να θυμίσω ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν μοναδικές υπηρεσίες που δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα όπως είναι οι κλειστές μονάδες εντατικής θεραπείας που είναι η μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών, είναι οι μεταμοσχεύσεις, η θαλασσαιμία και πολλές άλλες μοναδικές υπηρεσίες.Επίσης, να θυμηθούμε ότι όλα τα δύσκολα περιστατικά στο τέλος της ημέρας καταλήγουν στα δημόσια νοσηλευτήρια», σημείωσε.

Ο κ. Χαριλάου είπε πως τα δημόσια νοσηλευτήρια διαθέτουν τις υποδομές, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, έχουν εξαίρετο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλο παραϊατρικό προσωπικό. «Όλο αυτό το προσωπικό είναι συνδεδεμένο με ένα δίκτυο γιατρών όπου μπορούν να πάρουν υπηρεσίες, άρα θεωρούμε ότι ο δημόσιος τομέας δεν υστερεί σε κανένα τομέα από τον ιδιωτικό. Και θεωρούμε ότι ναι, τα δημόσια νοσηλευτήρια θα ανταγωνιστούν επάξια μέσα στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ). Από την άλλη πρέπει να παραδεχθούμε ότι ναι υπάρχουν κάποιες αδυναμίες, κενά και μέλημα μας είναι όλες αυτές οι αδυναμίες να εκλείψουν κι όλα τα κενά να καλυφθούν», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται ο ΟΚΥπΥ από τους κυβερνητικούς γιατρούς και νοσηλευτές, ο κ. Χαριλάου, ανέφερε ότι η κριτική για εμάς είναι ευπρόσδεκτη από όποιον κλάδο εργαζόμενων και αν προέρχεται ή από τους ίδιους τους ασθενείς.

«Είναι ένας δείκτης για να διορθώσουμε εκείνα τα οποία πρέπει να διορθωθούν ούτως ώστε η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας να είναι σε τέτοιο βαθμό που να ικανοποιεί και τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά πρωτίστως τον Κύπριο ασθενή», συμπλήρωσε.

 Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίεςΣτηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top