Ο οικονομικός έλεγχος της Βουλής συζητήθηκε στη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων

Ο οικονομικός έλεγχος της Βουλής συζητήθηκε στη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων

Στη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων, συζητήθηκε ο οικονομικός έλεγχος.

Το θέμα του εξωτερικού οικονομικού ελέγχου της Βουλής θα ρυθμιστεί με νόμο που θα ψηφίσει η Βουλή ως απορρέουσα υποχρέωση που πηγάζει μετά την τροποποίηση του Συντάγματος για την οικονομική αυτονόμηση της Βουλής, δήλωσαν οι Αρχηγοί ή Εκπρόσωποι των Κομμάτων μετά την, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής, σύσκεψη Αρχηγών κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα μετά από αίτημα του ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους των κομμάτων, ότι μέχρι την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ ο υπό επεξεργασία νόμος για τον οικονομικό έλεγχο της Βουλής, την αρμοδιότητα ελέγχου με βάση το νόμο έχει ο Γενικός Ελεγκτής.

Εκπρόσωποι των κομμάτων που προέβησαν σε δηλώσεις ανέφεραν πως τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το θέμα είναι η μισή αλήθεια και αδικεί το Κοινοβούλιο.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι σύντομα θα δοθεί στα κόμματα το κείμενο νόμου για τον οικονομικό έλεγχο της Βουλής για να εκφράσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους επί του κειμένου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

ΠτΔ για Πενταμερή: «Είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί - Ο ΓΓ ΟΗΕ έκανε μεγάλες προσπάθειες»

Πηγαίνοντας στη διευρυμένη διάσκεψη της Νέας Υόρκης είχαμε θέσει τρεις στόχους που έχουν επιτευχθεί, με πιο σημαντικό τον καθορισμό νέων συναντήσεων και τη συνέχιση της προσπάθειας από τον ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE