ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τώρα στην Ολομέλεια η συζήτηση για το Συνταξιοδοτικό Δημόσιων Λειτουργών

Τώρα στην Ολομέλεια η συζήτηση για το Συνταξιοδοτικό Δημόσιων Λειτουργών

Συζητείται αυτή την στιγμή από τους βουλευτές στην Ολομέλεια για το θέμα με τα Συνταξιοδοτικά Ωφελήματα των Κρατικών και Δημοσίων Υπαλλήλων (δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, πυροσβεστών, αστυνομικών).

Το νομοσχέδιο αυτό αφορά το δικαίωμα που δίνεται στους παραπάνω αναφερόμενους κρατικούς λειτουργούς να επωφεληθούν του σχεδίου και να αφυπηρετήσουν πρόωρα, χωρίς όμως να πληρώσουν το πέναλτι της τάξης του 12% αν έχουν συμπληρώσει 400 μήνες εργασίας.

Σημειώνεται ότι σχέδιο απευθύνεται στους υπαλλήλους που είτε θα υπολείπονται πέντε έτη από τη συμπλήρωση της ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης είτε θα έχουν συμπληρώσει 400 μήνες συντάξιμης υπηρεσίας μέχρι την 31η Αυγούστου 2020.

Το εν λόγω σχέδιο αποσκοπούσε περισσότερο στην ανανέωση του Εκπαιδευτικού προσωπικού. Εντούτοις, με νομική γνωμάτευση πρέπει να ισχύσει και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αντίστοιχα.

Θα υπάρχει ένα παραθυράκι 45 ημέρων για να μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν την αίτησή τους για πρόωρη συνταξιοδότηση, χωρίς να υφίστανται την μείωση του 12%.

Οι λειτουργοί που διορίστηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011 ή οι ωρομίσθιοι εξαιρούνται.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι το νομοσχέδιο θα έχει θετική επίπτωση στα δημόσια οικονομικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

Στα μαλακά προσπαθεί να ρίξει η ηγεσία του ΔΗΚΟ τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, ύστερα από την αποτυχία στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Μπορεί το ΔΗΚΟ να έχει διατηρήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σε βαθμό, που σήμερα βρίσκεται μία θέση πίσω από το ΕΛΑΜ χάνοντας και τον ρυθμιστικό του ρόλο. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου ύστερα από τη συνεδρίαση του της Κεντρικής Επιτροπής την Δευτέρα, εμφανίζει ένα κόμμα το οποίο φαίνεται να κατανοεί τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν προεκλογικά, δίνοντας μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την πραγματοποίηση πολιτικού - καταστατικού συνεδρίου για την επανασύσταση, επανίδρυση και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος. Με άλλα λόγια, το ΔΗΚΟ θα πρέπει να βρει νέα ταυτότητα με την οποία θα «συστηθεί» εκ νέου, στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top