Αίγυπτος: Χαιρετίζει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στο Νότιο Σουδάν

Αίγυπτος: Χαιρετίζει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στο Νότιο Σουδάν

Το Κάιρο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση του σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στο Νότιο Σουδάν, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Στην εν λόγω δήλωση, η Αίγυπτος τονίζει ότι ελπίζει, αυτό το βήμα να συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων προσπαθειών για την πλήρη εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας στη γειτονική της χώρα.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται η επιθυμία της Αιγύπτου για την επίτευξη σταθερότητας στο Νότιο Σουδάν αλλά και το γεγονός ότι το Κάιρο θα συνεχίσει να υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες επίλυσης των συγκρούσεων στο Νότιο Σουδάν, σε συντονισμό με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους.

Να σημειωθεί ότι από τον εμφύλιο πόλεμο, που ξέσπασε στο Νότιο Σουδάν τον Δεκέμβριο του 2013, εκτιμάται ότι σχεδόν 400.000 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους.

 

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη

Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου στη Γενεύη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE