Νύχτα Τρόμου στην Μυτιλήνη - Κατέβηκαν τα ΜΑΤ στο λιμάνι - VIDEO
25.02.2020 - 07:16
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, την Τρίτη (25/02) τα ξημερώματα στις 02:30, κατέφθασε το πλοίο «Πήγασος» όπου και μετέφερε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα.
Του Γιώργου Τάττη
Σημειώνεται ότι πριν μια εβδομάδα περίπου ανακοινώθηκε και το νέο μέρος που θα οικοδομηθεί στο νησί νέα υπερδομή για πρόσφυγες και μετανάστες σε επιταγμένη έκταση Βορειοδυτικά του νησιού, στην περιοχή Καράβας – Καβακλή πλησίον του Μανταμάδου.
Σύμφωνα με το stonisi, οι πληροφορίες για την έλευση του πλοίου υπήρχαν από το απόγευμα και οι νησιώτες τέθηκαν σε επιφυλακή για να εμποδίσουν ΜΑΤ και μηχανήματα να προχωρήσουν προς την περιοχή για φύλαξη των επικείμενων εργασιών. Μέχρι και το βράδυ οι κάτοικοι είχαν «κλείσει» με απορριμματοφόρα και κάδους τις εισόδους στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, αλλά και του Σιγρίου.
Το πλοίο «Πήγασος» είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Λαυρίου το μεσημέρι. Στην πορεία όμως, δήλωσε ψευδώς βλάβη και έκλεισε το σήμα που εξέπεμπε για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος που το περίμενε.
Όπως αναφέρει το lesvospost και το lesvosnews, στις 02:30 τα ξημερώματα έφθασε το πλοίο και ξεκίνησε η ένταση, όπου και τα ΜΑΤ δεν έδειξαν καμία ανοχή, απέναντι στους ντόπιους. Πληροφορίες λένε ότι για πάνω από δυόμιση ώρες το λιμάνι θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, γκλοπ, κρότου λάμψης και σπρέι πιπεριού, για να καταφέρουν την είσοδό τους στο λιμάνι και να αναχωρήσουν για την επιταγμένη περιοχή. Ακόμη και αυτή την στιγμή η ένταση συνεχίζεται στην περιοχή, καθώς σημειώνονται μέχρι και εστίες φωτιάς.
Όπως σημειώνεται, ο κόσμος της Λέσβου παρουσιάστηκε σύσσωμος. Ηλικιωμένοι και παιδιά, κτηνοτρόφοι και γυναίκες παρατάχθηκαν για να εμποδίσουν μία νέα δομή, που ανακοινώθηκε παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, δίνοντας διευκρινίσεις για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα αλλά και απάντηση στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της.