Λονδίνο: Ζητά σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ιντλίμπ

Λονδίνο: Ζητά σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ιντλίμπ

Δήλωση με την οποία καταδικάζει το θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ την Πέμπτη εξέδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ.

«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ Τουρκίας να διαπραγματευτεί μία άμεση και με διάρκεια εκεχειρία στην Ιντλίμπ, που είναι επιτακτική αν δε θέλουμε να επιδεινωθεί περαιτέρω αυτή η ήδη επικίνδυνη κατάσταση. Θα ζητήσουμε μια έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ σήμερα στη Νέα Υόρκη", σημείωσε.

"Τα χθεσινά γεγονότα επιβεβαιώνουν απλώς την απερίσκεπτη και βάρβαρη φύση της επίθεσης που διεξάγουν στην Ιντλίμπ το συριακό καθεστώς και η Ρωσία. Αυτή έχει δημιουργήσει τη σοβαρότερη ανθρωπιστική κρίση ολοκλήρου του πολέμου», ανέφερε ο κ. Ράαμπ.

Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για μια τέτοια «κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς δίκαιου ή της βασικής ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Σε περισσότερη πρόοδο σχετικά με τις συνομιλίες στο Κυπριακό προσβλέπει ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Ζαν-Πιερ Λακρουά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ και σε άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, στο παράρτημα του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, ο Λακρουά εκτίμησε ότι παρά τις περικοπές στον οργανισμό, οι άνθρωποι της UNFICYP θα συνεχίσουν να μπορούν να εκτελούν το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE