ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αιγύπτιος καρδιοχειρούργος Μ. Γιακούμπ προτάθηκε για το βραβείο Νέλσον Μαντέλα του ΟΗΕ για το 2020

Ο Αιγύπτιος καρδιοχειρούργος Μ. Γιακούμπ προτάθηκε για το βραβείο Νέλσον Μαντέλα του ΟΗΕ για το 2020

Τον διάσημο Αιγύπτιο καρδιοχειρούργο Μάγκντι Γιακούμπ πρότεινε για το βραβείο Νέλσον Μαντέλα του ΟΗΕ για το 2020, η Ένωση Αράβων Δημιουργών, ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που εδρεύει στο Κάιρο.

Tο βραβείο Νέλσον Μαντέλα του ΟΗΕ στοχεύει στην αναγνώριση επιτευγμάτων ανθρώπων που αφιερώνουν τη ζωή τους στην εξυπηρέτηση της ανθρωπότητας, σύμφωνα με τους στόχους και τις αρχές του ΟΗΕ, τιμώντας παράλληλα και αποδίδοντας φόρο τιμής στη ζωή του Μαντέλα και την κληρονομιά του που άφησε για τη συμφιλίωση και τον κοινωνικό μετασχηματισμό, όπως αναφέρει σχετικά και η ιστοσελίδα του ΟΗΕ για τη Διεθνή Ημέρα του Nelson Mandela.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΜΚΟ, ο Αιγύπτιος καρδιοχειρούργος Μάγκντι Γιακούμπ έχει επιτελέσει πολλά ιατρικά προγράμματα με φιλανθρωπικούς σκοπούς σε διάφορες περιοχές, όπως το Κάιρο και το Ασουάν της Αιγύπτου, το Κιγκάλι στη Ρουάντα και την Τζαμάικα.

Τονίζει ότι ο Γιακούμπ είναι ο πρώτος Αιγύπτιος που τιμήθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για τη συνεισφορά του στους τομείς της καρδιοθωρακικής χειρουργικής και των μεταμοσχεύσεων.
 
Την απόφαση ανάμεσα και σε άλλους υποψηφίους για τον νικητή του φετινού βραβείου Νέλσον Μαντέλα θα ανακοινώσει ο ΟΗΕ τον Μάιο του 2020. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 18 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του ετήσιου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας του Nelson Mandela.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top