ΠΟΛΙΤΙΚΗ

UniteCyprusNow: Ουδείς τραυματίστηκε στην ειρηνική διαδήλωση - Χάλι έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση

UniteCyprusNow: Ουδείς τραυματίστηκε στην ειρηνική διαδήλωση - Χάλι έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση

Για ειρηνική διαδήλωση κατά την οποία ουδείς τραυματίστηκε και στην οποία δεν προκλήθηκε κάποια ζημιά, κάνει λόγο η ομάδα της UniteCyprusNow, σε σχέση με τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο για την απόφαση για κλείσιμο τεσσάρων σημείων διέλευσης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «έχει αναδειχθεί μια μεμονωμένη στιγμή έντασης μεταξύ ενός διαδηλωτή και ενός νεαρού κληρωτού στρατιώτη, προκειμένου να δαιμονοποιηθεί ολόκληρο το ειρηνευτικό κίνημα και να φιμωθούν οι απλοί πολίτες που ενεργούν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας».

«Ο διαδηλωτής που ενήργησε στην ένταση της στιγμής ζήτησε σχεδόν αμέσως συγνώμη από τον στρατιώτη, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο. Ο ίδιος πήγε εθελοντικά στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση και κατηγορήθηκε για δύο αδικήματα, κάτι που φανερώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να εξαπλωθεί ο φόβος ανάμεσα στους ανθρώπους που απλώς ζητούν να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους» προστίθεται.

Η ομάδα της UniteCyprusNow ζητά την άμεση απελευθέρωση του διαδηλωτή, καθώς και την προστασία αυτού και της οικογένειάς του ενώ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει αμέσως για να προστατεύσει τον κανονισμό πράσινης γραμμής. Καλούμε τέλος την Κυβέρνηση «να αναλάβει την ευθύνη για το χάλι που έχει δημιουργήσει και να ανοίξει αμέσως όλα τα σημεία διέλευσης».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top