ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Ένα παιδί νεκρό μετά από ανατροπή βάρκας στη Μυτιλήνη

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Ένα παιδί νεκρό μετά από ανατροπή βάρκας στη Μυτιλήνη

Ενα παιδί νεκρό είναι ο τραγικός απολογισμός της προσπάθειας μιας ακόμη βάρκας με μετανάστες να περάσουν από την Τουρκία στη Μυτιλήνη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σήμερα στις 8.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.

Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης).

Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του.

Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Περισσότεροι από 300 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά. 

Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από τα απέναντι μικρασιατικά τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου συνεχίστηκαν και την, Καθαρά Δευτέρα.

Στα παράλια της Μυτιλήνης από τα χαράματα ως και τις 10 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες.

Στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα, ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top