ΚΥΠΡΟΣ: 80 μετανάστες, ανάμεσά τους και μια έγκυος στο… βαπόρι απ΄ την Τουρκία

ΚΥΠΡΟΣ: 80 μετανάστες, ανάμεσά τους και μια έγκυος στο… βαπόρι απ΄ την Τουρκία

Με προέλευση από την Τουρκία το σκάφος που εντοπίστηκε να πλέει το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου (Κάβο Γκρέκο).

Οι άτυποι μετανάστες, οι οποίοι –δυστυχώς- είναι έρμαιο στα χέρια της Άγκυρας και στα γεωπολιτικά της παιχνίδια, σκοπίμως -σύμφωνα με πληροφορίες μας- οδηγήθηκαν στη θαλάσσια μας περιοχή. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Τουρκία έχει στοχοποιήσει και την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο του παιχνιδιού της για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονταν στο σκάφος, πρόκειται για περίπου 80. Η πλειοψηφία τους είναι γυναικόπαιδα, ενώ ανάμεσά τους είναι και μια έγκυος γυναίκα.

Το σκάφος είχε εντοπιστεί πέντε ναυτικά μίλια ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο. Σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας το προσέγγισε και μετέφερε τους μετανάστες στο αλλιευτικό καταφύγιο του Golden Coast στον Πρωταρά λίγο πριν από τις 17:00.

Να σημειωθεί ότι ο εντοπισμός του κατέστη εφικτός μέσω του παράκτιου συστήματος ραδιο-επισήμανσης της Λιμενικής Αστυνομίας στη Λεμεσό.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πολιτική ισότητα ως προϋπόθεση ή ως βέτο; Η ανάρτηση Ερχιουρμάν και τα προειδοποιητικά μηνύματα της Λευκωσίας

Πολιτική ισότητα ως προϋπόθεση ή ως βέτο; Η ανάρτηση Ερχιουρμάν και τα προειδοποιητικά μηνύματα της Λευκωσίας

Μετωπική επαναφορά της πολιτικής ισότητας ως αδιαπραγμάτευτης προϋπόθεσης για την επανέναρξη των συνομιλιών επιχειρεί ο κατοχικός ηγέτης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανεβάζοντας εκ νέου το πολιτικό θερμόμετρο στο Κυπριακό, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία καταβάλλεται προσπάθεια επανεκκίνησης της διαδικασίας υπό τα Ηνωμένα Έθνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE