Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς, δηλώνει ο Ιταλός ΥΠΕΞ για το μεταναστευτικό

Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς, δηλώνει ο Ιταλός ΥΠΕΞ για το μεταναστευτικό

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφερόμενος στην στάση της τουρκικής κυβέρνησης, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης 3/3 ότι "η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς".


"Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αλλά είναι σαφές ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς", τόνισε ο Ντι Μάιο.

Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας, αναφερόμενος στο ίδιο πάντα θέμα, πρόσθεσε: "Ο στόχος μας είναι να φτάνουμε στις αιτίες των φαινομένων της μετανάστευσης ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συγκρούσεων. Καταβάλλουμε σχετική προσπάθεια για την Συρία με τον ΟΗΕ και για την Λιβύη με την Σύνοδο του Βερολίνου. Είναι σαφές πως όταν τροφοδοτούνται συγκρούσεις, ή όταν αγνοούνται συμπεριφορές χωρών οι οποίες τροφοδοτούν συγκρούσεις, αμέσως μετά υπάρχουν τα μεταναστευτικά ρεύματα. Αναμένουμε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων διότι θεωρούμε ότι χρειάζεται μια ευρωπαϊκή αντίδραση στα όσα συμβαίνουν στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, χωρίς, βέβαια, να υποκύψει, κανείς, σε εκβιασμούς".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE