Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς, δηλώνει ο Ιταλός ΥΠΕΞ για το μεταναστευτικό

Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς, δηλώνει ο Ιταλός ΥΠΕΞ για το μεταναστευτικό

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφερόμενος στην στάση της τουρκικής κυβέρνησης, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης 3/3 ότι "η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς".


"Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αλλά είναι σαφές ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς", τόνισε ο Ντι Μάιο.

Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας, αναφερόμενος στο ίδιο πάντα θέμα, πρόσθεσε: "Ο στόχος μας είναι να φτάνουμε στις αιτίες των φαινομένων της μετανάστευσης ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συγκρούσεων. Καταβάλλουμε σχετική προσπάθεια για την Συρία με τον ΟΗΕ και για την Λιβύη με την Σύνοδο του Βερολίνου. Είναι σαφές πως όταν τροφοδοτούνται συγκρούσεις, ή όταν αγνοούνται συμπεριφορές χωρών οι οποίες τροφοδοτούν συγκρούσεις, αμέσως μετά υπάρχουν τα μεταναστευτικά ρεύματα. Αναμένουμε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων διότι θεωρούμε ότι χρειάζεται μια ευρωπαϊκή αντίδραση στα όσα συμβαίνουν στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, χωρίς, βέβαια, να υποκύψει, κανείς, σε εκβιασμούς".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE