Άνοιγμα Άσαντ σε Ερντογάν: Συρία–Τουρκία έχουν κοινά συμφέροντα- «Αδελφός λαός οι Τούρκοι»

Άνοιγμα Άσαντ σε Ερντογάν: Συρία–Τουρκία έχουν κοινά συμφέροντα- «Αδελφός λαός οι Τούρκοι»

Οι διαφωνίες που έχουν αυτή τη στιγμή η Συρία και η Τουρκία δεν έχουν λογική, καθώς οι δύο αυτές χώρες ιστορικά συνδέονται μεταξύ τους.

Τα πιο πάνω δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24» πριν την συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντίμιρ Πούτιν στην Μόσχα την Πέμπτη 5/3.

«Η Συρία και η Τουρκία έχουν ζωτικά κοινά συμφέροντα. Στην Τουρκία ζουν πολλοί Τούρκοι συριακής καταγωγής, ενώ στην Συρία πολλοί Σύροι τουρκικής καταγωγής. Αυτό συνιστά μια αμοιβαία διείσδυση πολιτισμών που έχει ιστορικές ρίζες. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι λογικό να υπάρχουν μεταξύ μας σοβαρές διαφωνίες» δήλωσε ο Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Άσαντ, στην Συρία αναφέρονται στους Τούρκους ως αδελφό λαό. «Και ρωτάω τον τουρκικό λαό, ποιο πρόβλημα έχετε με την Συρία; Τι είδους πρόβλημα είναι αυτό, για το οποίο πρέπει να πεθαίνουν Τούρκοι πολίτες; Ποια εχθρική ενέργεια, μικρή ή μεγάλη διέπραξε η Συρία κατά της Τουρκίας και κατά την διάρκεια του πολέμου ή πριν από τον πόλεμο; Δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και δεν υπάρχει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συρίας. 

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αθήνα για συντονισμό με Μητσοτάκη ενόψει Γκουτέρες - Ενδεχομένως να συναντηθεί και με Φίτο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αθήνα για συντονισμό με Μητσοτάκη ενόψει Γκουτέρες - Ενδεχομένως να συναντηθεί και με Φίτο

Την κινητικότητα που υπάρχει στο Κυπριακό, εν πολλοίς εμείς τη δημιουργήσαμε, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι το προσεχές Σάββατο θα μεταβεί στην Αθήνα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE