Επαναθεώρηση συμφωνίας Τουρκίας με ΕΕ ζήτησε από Μέρκελ ο Ερντογάν

Επαναθεώρηση συμφωνίας Τουρκίας με ΕΕ ζήτησε από Μέρκελ ο Ερντογάν

Επαναθεώρηση της συμφωνίας της Τουρκίας με την ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική του επικοινωνία που είχε απόψε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν λειτουργούν οι διευθετήσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για το μεταναστευτικό ενώ για την κρίση στα σύνορα με την Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και τις αξίες της ιδρυτικής συμφωνίας της ΕΕ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε επικοινωνία και με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέζ Πλένκοβιτς, της χώρας που ασκεί αυτή την περίοδο την προεδρία της ΕΕ, αναφέροντάς του πως η ΕΕ σεβόμενη τις διεθνείς ευθύνες της είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την προστασία των προσφύγων που έφτασαν στα σύνορά της και πως το κλείσιμο των συνόρων δεν θα απαλλάξει τις χώρες της Ευρώπης από τις ευθύνες τους. 

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συγκινημένος ο ΠτΔ στα εγκαίνια του πάρκου εις μνήμην του Νικόλα Θεολόγου - Πέφτουν οι υπογραφές για νέα Παιδοογκολογική Κλινική - Δείτε φωτογραφίες

Συγκινημένος ο ΠτΔ στα εγκαίνια του πάρκου εις μνήμην του Νικόλα Θεολόγου - Πέφτουν οι υπογραφές για νέα Παιδοογκολογική Κλινική - Δείτε φωτογραφίες

Η Κυβέρνηση επενδύει ουσιαστικά στον τομέα της Υγείας, ενώ αποτελεί ελάχιστη υποχρέωσή μας να παραμείνουμε αρωγοί, συνεργάτες και κινητήρια δύναμη σε κάθε προσπάθεια που μετατρέπει τη γνώση σε θεραπεία και την ευαισθητοποίηση σε πράξη, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα εγκαίνια του Πάρκου Νικόλα Θεολόγου – Εις μνήμη των παιδιών που έφυγαν από καρκίνο, τα οποία έλαβαν χώρα την Τετάρτη στη Λακατάμεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE