Δεν εμπιστεύονται το ΑΚΕΛ ούτε για Κυβέρνηση, ούτε για αντιπολίτευση
«Πονοκέφαλος» για το ΑΚΕΛ είναι τα ποσοστά που καταγράφει το κόμμα και ενώ οι βουλευτικές του 2026 βρίσκονται στην επόμενη στροφή.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν λειτουργούν οι διευθετήσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για το μεταναστευτικό ενώ για την κρίση στα σύνορα με την Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και τις αξίες της ιδρυτικής συμφωνίας της ΕΕ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε επικοινωνία και με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέζ Πλένκοβιτς, της χώρας που ασκεί αυτή την περίοδο την προεδρία της ΕΕ, αναφέροντάς του πως η ΕΕ σεβόμενη τις διεθνείς ευθύνες της είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την προστασία των προσφύγων που έφτασαν στα σύνορά της και πως το κλείσιμο των συνόρων δεν θα απαλλάξει τις χώρες της Ευρώπης από τις ευθύνες τους.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις