ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα που δοκιμάζεται από τα κύματα μεταναστών αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Στην Ελλάδα που δοκιμάζεται από τα κύματα μεταναστών αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Στην «Ελλάδα, που δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες από τα κύματα των μεταναστών», αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, στέλλοντας παράλληλα, μήνυμα ενότητας και αγάπης που θα επέλθει σε όλες τις εκκλησίες, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που σήμερα συλλειτουργούσε στο Φανάρι με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Μιλώντας από τον Κοινοτικό ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, και παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Αθανάσιου Κοτσιώνη, του Προέδρου της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Εδμόνδου Κασιμάτη και πολλών εκπροσώπων σωματείων και παροίκων, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους, αμέσως μετά την τελετή αναστήλωσης των ιερών εικόνων, να ταξιδέψουν νοερά από την Μεσόγειο Θάλασσα και την Αίγυπτο, προς τη Βασιλεύουσα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, όπως είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο Πατριάρχης Θεόδωρος είπε ότι «αγαπούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους και ξέρουμε ότι η Ελλάδα μας πάντα ήτανε μάνα ελεημοσύνης, φτώχειας και αγάπης. Ανοίγει την αγκαλιά της, αλλά την ίδια στιγμή στηρίζει και τα σύνορά της, γιατί τα όρισε – όπως θα ’λεγε ο Πατρο-Κοσμάς και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – τα όρισε ο ίδιος ο Θεός…»

Αναφερόμενος στο θέμα του κορωνοϊού, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είπε ότι «προσευχόμαστε για όλους που δοκιμαζόμαστε από τη μάστιγα του ιού που ήλθε για να δείξει στους ανθρώπους πόσο αδύναμοι είμεθα».

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος υπό του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Ναυκράτιδος Νάρκισσου και του Επισκόπου Ταμιάθεως Γερμανού και του ιερού κλήρου, τέλεσε το μνημόσυνο των Ευεργετών και Δωρητών της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, οι οποίοι, «από κει που πλέον βρίσκονται, καμαρώνουν τα έργα τους, καθώς αυτοί «έφυγαν», αλλά τα έργα τους έμειναν», καθώς «ό,τι κάνουμε για τους εαυτούς μας πεθαίνει, ενώ ό,τι κάνουμε για τους άλλους, την πατρίδα μας, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο, τον κόσμο ολόκληρο, θα μένει στην αιωνιότητα. Ας τους αναπαύει ο Θεός. Και η ευγνωμοσύνη μας, πάντα να είναι κοντά τους…», κατέληξε ο κ. Θεόδωρος.

Στην ακολουθία της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Αλεξάνδρεια, το παρών έδωσαν και μαζί με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κοινότητας, σηκώνοντας τις εικόνες, και η Πρόεδρος της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας  Μάρω Φορμόζη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας  Βύρων Βαφειάδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄»  Λιλίκα Θλιβίτου και πολύς κόσμος.  

Από ΚΥΠΕ   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top