Μπράβο στην Ελλάδα! Η Αστυνομία έκανε παρέμβαση για κακοποίηση αρνιού σε Εκκλησία

Μπράβο στην Ελλάδα! Η Αστυνομία έκανε παρέμβαση για κακοποίηση αρνιού σε Εκκλησία

Καλό είναι να μας δώσει ένα μάθημα αυτή η ιστορία, όχι γιατί εμείς διατηρούμε παρόμοια έθιμα, αλλά επειδή η νοοτροπία είναι μεταδοτική. Καιρός να κολλήσουμε αυτή την ζωόφιλων.

Επεισοδιακή ήταν, σύμφωνα με Ελλαδικά δημοσιεύματα, η Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Η εκκλησία τηρεί κάποια έθιμα την ημέρα της Ανάστασης, όπως το πέταγμα κόκκινων αυγών στους πιστούς, και η προσφορά ενός ζωντανού αρνιού σε οικογένεια της ενορίας, μετά από κλήρωση. Το αρνί, που ήταν δεμένο πάνω στον εξώστη που είχε στηθεί στον περίβολο της εκκλησίας για την λειτουργία βέλαζε αντιλαμβανόμενο... την τύχη του! Αν και το έθιμο τηρείται εδώ και δεκαετίες, χθες έγινε παρέμβαση από τους φιλόζωους.

Σύμφωνα με το νόμο η έκθεση ζώου ισοδυναμεί με κακοποίηση. Στο σημείο έφθασε και η αστυνομία αφού οι φιλόζωοι της Πάτρας θα υποβάλλουν μηνύσεις για ένα έθιμο το οποίο όπως τόνιζαν είναι απαράδεκτο. Μάλιστα πρότειναν στους ιερείς να πληρώσουν εκείνοι το ποσό που ζητούσε ο βοσκός, και η οικογένεια στην οποία είχε κληρωθεί το ζώο να αγοράσει κρέας από το κρεοπωλείο.

Ωστόσο ο πρεσβύτερος Νικόδημος και οι άλλοι ιερείς του ναού, αρνήθηκαν.

Το επεισόδιο έληξε μετά από αρκετή ώρα, όπως αναφέρει το patrastimes.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η προσφορά αρνιού γίνεται δημόσια και όπως κατήγγειλαν οι φιλόζωοι δεν είναι δυνατόν να δίνεται ένα τέτοιο παράδειγμα εν μέσω "σόου" σε μικρά παιδιά που παρίστανται στην λειτουργία της Αναστάσεως.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ καθώς η χώρα ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2026 την Προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE